Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τραγουδοπανηγύρι» για παιδιά κάθε ηλικίας

Κτίριο Σκάρπα
13 Ιουλίου 2016 / 09:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τραγουδοπανηγύρι» οργανώνει το ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας 2016

την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 20:30 στο κτήριο Σκάρπα του Ιστορικού Ψυχιατρείου Κέρκυρας. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί θα είναι για παιδιά από τους συμετέχοντες στο σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.
 
Το σεμινάριο
 
Tο φετινό σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-14 Ιουλίου 2016 στην Ιόνιο Ακαδημία  ήταν αφιερωμένο στην «Επικοινωνιακή φύση της μουσικής εμπειρίας στην προσχολική ηλικία» και διοργανώθηκε  από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.
Κεντρική προσκεκλημένη ήταν η Dr. Sheila C. Woodward, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Eastern Washington ΗΠΑ, και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME). Στο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί μουσικής, εκπαιδευτικοί και μουσικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας μελετήθηκαν βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές που αφορούν σε προγράμματα μουσικής αγωγής προσχολικής ηλικίας στοχεύοντας πάντα στον κεντρικό ρόλο της επικοινωνίας και την ανάπτυξη της μουσικότητας μέσω της μουσικής εμπειρίας.
 
Η συναυλία
 
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο παρουσιάζουν μία συναυλία για παιδιά κάθε ηλικίας που πραγματοποιείται την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μ.μ. στο Κτήριο Σκάρπα του Ιστορικού Ψυχιατρείου Κέρκυρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρία Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και Εργαστηρίων «Φάρσα». Είσοδος ελεύθερη.
Επιστημονικά Υπεύθυνες του Σεμιναρίου είναι η Ζωή Διονυσίου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου και η Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Μουσικής, Μουσικοθεραπεύτρια,ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας: Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Καθηγητής Σύνθεσης ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου.