Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη στο Βαλκανικό Κ20

Καρύδη Σπυριδούλα
09 Φεβρουαρίου 2020 / 13:15

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Κωνσταντινούπολη η Κερκυραία αθλήτρια του Κ.Γ.Σ. με άλμα στα 13.51μ. - Έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Ναϊρόμπι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ).  Ακόμα μια χρυσή σελίδα στην καριέρα της έγραψε η Σπυριδούλα Καρύδη.

Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου κατέκτησε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του τριπλούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κερκυραία αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 13.51μ. εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά χρώματα και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες αθλήτριες της ηλικίας της σε διεθνές επίπεδο.

Το καλύτερο άλμα της αθλήτριας του Κ.Γ.Σ. ήταν το τρίτο, ενώ εξαιρετικά ήταν και τα δύο πρώτα, με την Σπυριδούλα Καρύδη να προσγειώνεται στα 13.43μ. και στα δύο. Το τέταρτο άλμα της αθλήτριας του Παύλου Σκορδίλη ήταν στα 13.21μ. (σ.σ. ακόμα κι αυτό θ' αρκούσε για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο), με την Κερκυραία πρωταθλήτρια ν' αποφασίζει να μην κάνει τις δύο τελευταίες προσπάθειες της/

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Καρύδη, έμεινε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20, Αλεξάνδρα Νάτσεβα, από τη Βουλγαρία με καλύτερο άλμα της στα 13.10μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αγκόζ Γκιμέζ από την Τουρκία με 13.01μ. 

Η Καρύδη, άλλωστε, πήρε μέρος στους φετινούς Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης ούσα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν στην κατηγορία Κ20.

Η πρωταθλήτρια του Κ.Γ.Σ. είναι μια από τους δεκαπέντε αθλητές / -τριες της Εθνικής ομάδας που συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες Κ20 της Κωνσταντινούπολης κρατώντας και πάλι ψηλά τη σημαία του κερκυραϊκού αθλητισμού και του κερκυραϊκού στίβου ειδικότερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Σπυριδούλα Καρύδη με το άλμα της στα 13.51μ. εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ναϊρόμπι (7-12 Ιουλίου), καθώς το όριο ήταν 12.90μ.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο, ιδιαίτερα για τους προληπτικούς και όλους όσοι δίνουν σημασία στις συμπτώσεις, είναι το ότι πέρσι την ίδια εποχή -συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου του 2019- η Σπυριδούλα Καρύδη με άλμα στα 13.25μ. (επίδοση που τότε αποτελούσε ατομικό ρεκορ της) είχε κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20, και πάλι -όπως και φέτος- στην Κωνσταντινούπολη.