Με νέα διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο, το συνέδριο και οι εκλογές

Το δικαστήριο όρισε τη νέα σύνθεση στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με πλειοψηφία Χαλικιόπουλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πέντε συνδικαλιστές της παράταξης Χαλικιόπουλου έναντι τεσσάρων του ΠΑΜΕ θα συγκροτηθεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ύστερα από τη χθεσινή δημοσίευση της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου...

25
Φεβρουαρίου / 2020

... στην από 13.5.2019 προσφυγή της παράταξης του πρώτου.
Το Δικαστήριο όρισε έτσι νέα διοίκηση απαρτιζόμενη από τους Ιωάννη Χαλικιόπουλο, Σπύρο Αργυρό, Παύλο Ζήμο, Αντιγόνη Λευτεριώτη, Γιώργο Μουζακίτη (Χαλικιόπουλος) και Σταμάτη Πελάη, Ελένη Μάζη, Γιώργο Ανδριώτη, Χρήστο Γκράτσα (ΠΑΜΕ).
Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία ΠΑΜΕ είχε οριστεί με προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου και τώρα εκδόθηκε η οριστική. Σύμφωνα με αυτήν θα πρέπει το δ.σ. του Εργατικού Κέντρου να συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα με τη νέα του σύνθεση και μέσα σε χρονικό διάστημα δυο μηνών να πραγματοποιήσει συνέδριο για την ανάδειξη νέας διοίκησης από το σώμα των αντιπροσώπων.
 
Από το ΠΑΜΕ το συλλαλητήριο της Πέμπτης
 
Ύστερα απ' αυτήν την εξέλιξη το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τον νέο σφαλιστικό νόμο στις 27 Φλεβάρη
στο Εργατικό Κέντρο στις 7:00 μ.μ., διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ. Και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει συνέδριο παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση. Μια ηγεσία που όλοι οι κλάδοι που αγωνίζονται αυτή την περίοδο, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στις αστικές συγκοινωνίες την είχαν απέναντι, μαζί με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.
Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.
 
Διεκδικούμε:
1. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
2. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
3. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
5. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
6. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.