Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι καθαρό το πλοίο, λέει ο ΟΛΚΕ

κρουαζιέρα
04 Μαρτίου 2020 / 18:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρουν ιστοσελίδες βρετανικού ταμπλόιντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και ξαφνικά σήμανε συναγερμός στα ελληνικά media για την σχέση του κρουαζιεροπλοίου που πιάνει Κέρκυρα με τον κορονοϊό. Ο πράκτορας της εταιρείας εδώ, ρωτήθηκε (20:00, Τετάρτη 4.3.2020) από το  enimerosi.com και απάντησε πως δεν έχει κάποια ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια και το πλοίο, που να ανατρέπει τα όσα γνωρίζουμε. Δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρουν ιστοσελίδες βρετανικού ταμπλόιντ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ο ΟΛΚΕ: «Με το πλοίο ταξιδεύουν απολαμβάνοντας την 11ήμερη κρουαζιέρα συνολικά 1.572 επιβάτες και ανάμεσα τους δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό».
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τον απόπλου του πλοίου από τον Πειραιά και πάντως μετά από τα όσα αναφέρονται στη βρετανική ιστοσελίδα ότι συνέβησαν κατά την παραμονή των επιβατών του στην Αθήνα.
Επιπροσθέτως ο Άρης Μπατσούλης, υπεύθυνος κρουαζιέρας του ΟΛΚΕ, επιβεβαίωσε στο enimerosi.com ότι αργά μετά το μεσημέρι (16:30) η αναφορά από το πλοίο ήταν πως όλα βαίνουν καλώς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.