Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπούκας: Να αναλάβει η Δήμαρχος τον κεντρικό ρόλο ενημέρωσης

Χρυσόστομος Μπούκας
03 Απριλίου 2020 / 08:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το έλλειμμα στην πληροφόρηση, την ίδια στιγμή που μια ολόκληρη κοινωνία είναι κλεισμένη στο σπίτι, επισημαίνει και ο Χρυσόστομος Μπούκας,

πρώην Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας και τώρα δημοτικός σύμβουλος.
«Υποστηρίζουμε ότι στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας του κορωνοιού (COVID 19), είναι απολύτως αναγκαίο και χρήσιμο να υπάρχει ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση της κοινωνίας και των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Να καταγραφούν επίσημα όλες οι ανάγκες και να απαιτηθούν άμεσα από εργοδότες και κυβέρνηση.

Να υπάρξει επιτέλους ένα επιτελικό όργανο, που καθημερινά να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση στο Νομό μας.

Επειδή διαπιστώνουμε ολιγωρία και ανεπάρκεια της Περιφερειακής Αρχής, η οποία συνεδριάζει για άγνωστα θέματα και άγνωστους λόγους, χωρίς οι πολίτες να έχουν την υπεύθυνη ενημέρωση που χρειάζονται,

ΚΑΛΟΥΜΕ:
την Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων να αναλάβει τον κεντρικό ρόλο ενημέρωσης και καθοδήγησης των πολιτών του Νομού μας, δημιουργώντας για το σκοπό αυτό ένα ολιγομελές όργανο (2-3 ατόμων).

Αυτό απαιτεί, συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, τις δημόσιες αρχές του τόπου (Αστυνομία, Πυροσβεστική), τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα (Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας), το Διοικητή του Νοσοκομείου, τους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία αναφοράς που νοσηλεύονται συμπολίτες μας, φυσικά σε απόλυτη συνεργασία με τους άλλους Δημάρχους του Νομού και όποια άλλη υπηρεσία ίσως χρειαστεί (Λιμεναρχείο, Αεροδρόμιο).

Ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος των πραγματικών γεγονότων.

Μια ολόκληρη κοινωνία είναι αποκλεισμένη στο σπίτι, και κανείς μέχρι σήμερα δεν αισθάνεται την υποχρέωση και την ανάγκη να της παρέχει επίσημη πληροφόρηση.
Η ικανότητα των κυβερνώντων φαίνεται στις κρίσεις και πώς τις διαχειρίζονται.
Καλές οι τελετές και τα πανηγύρια, αλλά έρχονται στιγμές, όπως η παρούσα, που χρειάζεται ικανότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης, απόλυτη κατανόηση και σεβασμός στην αγωνία του πολίτη.

Μέχρι σήμερα μόνο αποκλεισμοί, απαγορεύσεις και πρόστιμα μοιράζονται στο λαό.
Ήρθε η ώρα επιτέλους, να σεβαστούμε την ταλαιπωρία και αγωνία της κοινωνίας και να παρέχουμε υπεύθυνα, σοβαρά και με απόλυτη ειλικρίνεια, πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας, και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των εργαζόμενων, για όσο χρόνο χρειαστεί.
Επιβάλλεται να αρθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων».