Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλύτερα τα νέα για τον πρώτον Κερκυραίο ασθενή στα Γιάννενα

γενικό νοσοκομείο κερκύρας
03 Απριλίου 2020 / 10:56
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές και των δυο κρουσμάτων επί κερκυραϊκού εδάφους. Για τις ασύμπτωματικές περιπτώσεις καθώς και για ΄κείνες ήπιας συμπτωματολογίας η ιατρική προτροπή είναι ο κατ΄ οίκον περιορισμός.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βελτιωμένη καταγράφεται σήμερα Παρασκευή η κλινική εικόνα του ασθενούς, πρώτου κερκυραϊκού κρούσματος κορωνοϊογενούς πνευμονίας, που νοσηλεύεται στην Μονάδα λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο έτερος Κερκυραίος ασθενής παραμένει διασωληνομένος στη ΜΑΦ του ίδιου νοσοκομείου.
Ως γνωστόν στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας εισήχθη και νοσηλεύεται η σύζυγός του από την οποία ελήφθη δείγμα pcr και εστάλη για εξέταση στα εργαστήρια υγρής βιοψίας στα Γιάννενα.
Το αποτελέσματα αυτού του τεστ ανάμεσα σε άλλα 15 αναμένονται σήμερα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά πέντε με συμπτώματα ύποπτα κορωνοΐωσης, που ελέγχονται.
Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές και των δυο κρουσμάτων επί κερκυραϊκού εδάφους. Για τις ασυμπτωματικές περιπτώσεις καθώς και για 'κείνες ήπιας συμπτωματολογίας η ιατρική προτροπή είναι ο κατ' οίκον περιορισμός.
Σύμφωνα με την σχετική αναφορά του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, που ανακοινώνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και σε ότι αφορά στην Κέρκυρα: 
Tα τρία θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. 
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τέσσερα διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι σταθερό, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σταθερός. Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζει σταθεροποίηση. Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, το οποίο εισήχθη στη Μονάδα χθες το απόγευμα. 
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα. 
Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει αναφορά του Γενικού νοσοκομείου Κερκύρας αν και εκδίδεται ημερήσια ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία της ΠΙΝ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.