Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίταξη ιδιωτικών Μονάδων Υγείας και υγειονομικών, σε περίπτωση χειρότερου σεναρίου

υπουργείο υγείας
11 Απριλίου 2020 / 15:49
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, η διαχείριση της πανδημίας στη Χώρα εξακολουθεί σε οριακή κατάσταση, τόνιζαν σε επάλληλες τοποθετήσεις τους οι Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση του Σαββάτου από το υπουργείο Υγείας.

τόνιζαν σε επάλληλες τοποθετήσεις τους οι Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση του Σαββάτου από το υπουργείο Υγείας. 
Ο καλύτερος καιρός, υψηλότερες θερμοκρασίες και η κόπωση από το μέχρι σήμερα διάστημα του πληθυσμού σε καραντίνα, είναι παράγοντες απειλητικοί για να χαλαρώσει η τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Κάτι το οποίο επαναλάμβαναν συνεχώς, πως δεν πρέπει να συμβεί.

Μάλιστα ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι κάθε μέτρο αξιολογείται δυο και τρεις εβδομάδες αργότερα, γεγονός που θα καθοδηγήσει και την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων στην επόμενη φάση. Άρα τα επίχειρα οποιασδήπτε παρασπονδίας τώρα, θα τα εισπράξουμε ως κοινωνία την στιγμή που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Η αναφορά Τσιόδρα στην ενδοοικογενειακή βία και τις σχέσεις με τους γείτονες παραπέμπει στις παράπλευρες συνέπειες της καραντίνας. Γι' αυτό άλλωστε και οι παραινέσεις του για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων.

Ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ελέγχους στα αεροδρόμια και τη διαπίστωση το τελευταίο 24ωρο ενός θετικού κρούσματος σε 214 επιβάτες.
Παραμένουν σε καραντίνα σπίτι τους περίπου 5,5 χιλ. Έλληνες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επάρκεια του Συστήματος υγείας και την πιαθνότητα επίταξης ιδιωτικών Μονάδων, ο υφ. Υγείας Κονταζαμάνης, δήλωσε ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης υπάρχει και πλάνο β΄. Σε απευκταίο ενδεχόμενο χειρότερου σεναρίου προβλέπεται η επίταξη Μονάδων και υγειονομικών. Προσδοκάται όμως να μην χρειαστεί τέτοια κλιμάκωση ενεργειών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.