Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: «Ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να στηρίξουμε τους εθελοντές»

Νεράντζης Σπύρος
05 Δεκεμβρίου 2020 / 12:52

«Να σταθούμε δίπλα σ΄ αυτούς που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την προσφορά προς εμάς, να τους συμπαρασταθούμε και να τους υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο», τονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤ. ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ).  Το δικό του μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), απέστειλε, με γραπτή του δήλωση, ο Εντεταλεμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για θέματα εθελοντισμού, Σπύρος Νεράντζης.

«Η αυτόβουλη προσφορά στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στο ζωικό βασίλειο σε συνδυασμό με την δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο, προσφέρουν στον εθελοντή την ψυχική ανάταση, το συναίσθημα της ευχαρίστησης από την προσφορά, την ανάπτυξη των κοινωνικών επαφών, την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης.

Συγχρόνως ο εθελοντισμός βοηθάει στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην ενίσχυση της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της τοπικότητας και στην δημιουργία ενεργών πολιτών.

Η σημερινή ημέρα, η 5η Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους εθελοντές, οι οποίοι έχουν κάνει τρόπο ζωής την προσφορά προς όλους μας και σαν τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, να τους συμπαρασταθούμε και να τους υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο»
, τονίζει στο μήνυμά του ο Σπύρος Νεράντζης.