Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το κτίριο των παλιών ΚΤΕΛ στη Σπηλιά

Επενδύσεις
24 Ιουνίου 2021 / 20:44
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ενδιαφέρον επενδυτών έχει προσελκύσει τελευταία το ακίνητο των παλιών υπεραστικών ΚΤΕΛ στη Σπηλιά, στην πλατεία δίπλα στο ΝΑΣΚΕ.

Ένα ακίνητο που στέκει αγέρωχο αλλά άψυχο, κουβαλώντας ιστορικές μνήμες αλλά και βαριά τη φθορά του χρόνου. Αναξιοποίητο εδώ και δεκαετίες, λειτουργεί μόνον ένα μέρος του ως αποθήκη. Κατά καιρούς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές, το οποίο δεν έχει τελεσφορήσει.

Πρόκειται ωστόσο για ένα «φιλέτο» στις παρυφές του νέου Φρουρίου, στην ονειρική γειτονιά της Τενέδου, που έχει πλέον ολοκληρωτικά αναπλαστεί, με μόνη εξαίρεση το παλιό διώροφο που πολλοί ακόμα ανακαλούν στη μνήμη τους ως το πρώτο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Προσφάτως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από fund ελληνοαιγυπτιακών συμφερόντων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και εκτιμάται ότι το ερειπωμένο ακίνητο θα ξαναπάρει ζωή, ίσως ακόμα και με τη μορφή ενός boutique hotel ή κάποιου άλλου συγκροτήματος προς εκμετάλλευση.

Η ιστορία

Το κτίριο στέγαζε το υπεραστικό ΚΤΕΛ από τη δεκαετία του ’60 και ήταν ένα πολυσύχναστο πέρασμα γεμάτο ζωή, ως σημείο συνάντησης της κερκυραϊκής υπαίθρου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ΚΤΕΛ μεταστεγάστηκε στην Παλλάδα, και στη συνέχεια στο καινούργιο σύγχρονο ιδιόκτητο ακίνητο που ανεγέρθηκε στη Λεωφόρο Επτανήσου πριν από λίγα χρόνια. Το κτήριο στη Σπηλιά άλλαξε στο μεταξύ ιδιοκτησία αλλά έως σήμερα παραμένει αναξιοποίητο, έρμαιο στη φθορά του χρόνου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.