Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «τιμόνι» του ΕΟΤ παραμένει η Άντζελα Γκερέκου

Άντζελα Γκέρεκου
28 Ιουνίου 2023 / 15:22
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γυναικεία υπόθεση το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού για την κυβέρνηση της ΝΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο «τιμόνι» του ΕΟΤ παραμένει η  Άντζελα Γκερέκου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε». Η Κερκυραία πολιτικός κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμη μια θητεία στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού μετά την εκλογή της ΝΔ και πάλι ως κυβέρνηση.

Η Άντζελα Γκερέκου τοποθετήθηκε επικεφαλής του Οργανισμού τον Αύγουστο του 2019 με πρότερη απόφαση του  Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρμοδίου Υπουργείου Τουρισμού. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της ανανεώθηκε και η ίδια θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της, με βασική αποστολή την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού, εγχώρια και διεθνώς, υλοποιώντας την τουριστική πολιτική που χαράσσει το Υπουργείο.

Γυναικεία υπόθεση ο τουρισμός

Ο τουρισμός πάντως φαίνεται να αποτελεί γυναικεία υπόθεση για την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς έχει τοποθετήσει σε δυο ακόμη κρίσιμα πόστα δυο πολύ όμορφες και δυναμικές παρουσίες. Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η νέα Υπουργός Τουρισμού, ενώ καθήκοντα Υφυπουργού ανέλαβε η Θεσσαλονικιά Έλενα Ράπτη.

Για την ιστορία πάντως να σημειώσουμε ότι η κ. Κεφαλογιάννη έχει ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, καθώς είχε διοριστεί στις 21 Ιουνίου του 2012, Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.