Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Αφήνουν τα πληκτρολόγια και βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν

Εθελοντές
25 Ιουλίου 2023 / 10:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Προμήθειες πολιτών στους πυροσβέστες - Περιπολίες από μοτοσυκλετιστές - Περίθαλψη ζώων από φιλοζωικές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκινητική είναι η αυθόρμητη ανταπόκριση πολιτών για προσφορά βοήθειας, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας και με τα μέσα που διαθέτει.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πλημμυρίσει από εκκλήσεις συλλογικοτήτων ή μεμονομένων ατόμων που αφήνουν τα πληκτρολόγια και οδηγούν μέχρι τις περιοχές που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα. 

Η ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Γουβιά είναι σε θέση να δεχθεί αν χρειαστεί φροντίδα και φιλοξενία κάποιος συνάνθρωπος μας, από τις περιοχές που εκκενώνονται. Τηλ. επικοινωνίας 6994020575.

ΤΟ ACHARAVI BEACH HOTEL προσφέρει 6 δωμάτια Για όποιον έχει ανάγκη Διανυκτερεύσης από τις περιοχές της φωτιάς

 

Προσφέρουν από το υστέρημά τους και από τον ελεύθερο χρόνο τους για να προμηθεύσουν τους πυροσβέστες, πολιτική προστασία ή πληρώματα ασθενοφόρων με νερά, χυμούς και πρόχειρο φαγητό.

  Λέσχη Μοτοσυκλέτας Κέρκυρας: Προσφέρουν προμήθειες και κολλύριο στους      Πυροσβέστες

Περιπολίες μοτοσυκλετιστών

Παράλληλα ομάδες μοτοσυκλετιστών κάνουν εθελοντικά περιπολίες για τυχόν νέες εστίες φωτιάς σε άλλα σημεία του νησιού, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχειρεί με όλες τις δυνάμεις της στα σημεία της βορειοανατολικής Κέρκυρας που φλέγονται για δεύτερο εικοσιτετράωρο.

Φιλοζωικές

Σε καταστάσεις πανικού, ζώα συντροφιάς μπορεί να μείνουν πίσω ή να τρομάξουν και να εγκλωβιστούν. Φιλοζωικές οργανώσεις προσφέρονται να περιθάλψουν όποια ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητούν λουράκια, κλουβιά και αμάξια για την μεταφορά τους.

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.