Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα 25/09 ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
21 Σεπτεμβρίου 2023 / 21:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι παλιές ταυτότητές, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2026.

ΑΘΗΝΑ. Τη Δευτέρα 25/09 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις νέες ταυτότητες.

Η αίτηση θα μπορεί να γίνει μέσω του gov.gr, ενώ στη συνέχεια ο αιτών θα λαμβάνει sms στο κινητό του όπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού του. Μετά από 7-10 μέρες θα ενημερώνεται και πάλι με sms για την παραλαβή της.

Το κόστος για την έκδοση της νέας ταυτότητας θα είναι 10 ευρώ, θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια ισχύος της 10 χρόνια.

Σε περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας λόγω φθοράς ή απώλειας του προηγούμενου δελτίου θα καταβάλλεται επιπλέον παράβολο Δημοσίου ύψους 9 ευρώ, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου, ενώ στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων.

Οι παλιές ταυτότητές, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2026.

ΠΗΓΗ: real.gr

ΦΩΤΟ: thetoc.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.