Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Απορριμματοφόρα
27 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:07

Τα νέα οχήματα έρχονται να προστεθούν στα 20 και πλέον μηχανήματα-οχήματα που έχουν ήδη παραληφθεί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνεται, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η πρώτη φάση παραλαβής μηχανημάτων έργου και απορριμματοφόρων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Τα νέα οχήματα έρχονται να προστεθούν στα 20 και πλέον  μηχανήματα-οχήματα  που έχει παραλάβει ήδη ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με συντονισμένες προσπάθειες και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Ειδικότερα, παρελήφθησαν 4 απορριμματοφόρα οχήματα για την αποκομιδή των ξεχωριστών ρευμάτων ανακύκλωσης και των βιοαποβλήτων, τα οποία διαθέτουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Δύο απορριμματοφόρα οχήματα με υπερκατασκευή τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων για την χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (καφέ κάδος).

- Ένα απορριμματοφόρο όχημα με υπερκατασκευή τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων χρώματος κίτρινου για την αποκλειστική αποκομιδή του κίτρινου κάδου (χαρτί) των 201 γωνιών ανακύκλωσης.

- Ένα απορριμματοφόρο όχημα με υπερκατασκευή τύπου πρέσας 12 κυβικών χρώματος κόκκινου για την αποκλειστική αποκομιδή του κόκκινου κάδου (πλαστικό).

 «Οι νέες προσθήκες στον μηχανολογικό στόλο ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο ανανέωσης και αναβάθμισης των οχημάτων και μηχανημάτων έργου του νεοσύστατου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας  ενισχύονται δυναμικά με σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία παρέχουν καλύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες και ασφάλεια στους εργαζομένους. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πολιτών, προχωράμε με όραμα και σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της καθημερινότητας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιος Μαχειμάρης.

ΦΩΤΟ@ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ