Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «μήλον της έριδος» μεταξύ Χορωδίας Κέρκυρας και Μητρόπολης

Χορωδία Κέρκυρας
06 Δεκεμβρίου 2023 / 17:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η «πέτρα του σκανδάλου» θεωρείται η σύσταση νέου αυτόνομου μουσικού σχήματος από την Καλλιαρίδου, με την παιδική και γυναικεία χορωδία, υπό την ονομασία "Άγιος Σπυρίδων"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η όχι και τόσο εύγλωττη ανακοίνωση της διοίκησης της Χορωδίας για την απόφασή της να διαρρήξει τις σχέσεις της με τη Μητρόπολη, οδήγησε σε μια μικρή έρευνα για την ανακάλυψη του μήλου της έριδος. Από τους ...παροικούντες την Ιερουσαλήμ, στη Μητρόπολη καταλογίζεται ότι παρείχε καλλιτεχνική στέγη στην Χρ. Καλλιαρίδου, επικεφαλής της παιδικής και της γυναικείας χορωδίας που την ακολούθησαν στην έξοδο της.

Δείτε επίσης: Ρήξη της Χορωδίας Κέρκυρας με την Ιερά Μητρόπολη!

Η πλευρά της Χορωδίας επιμένει πως οι παράγοντες της Μητρόπολης τη διαβεβαίωσαν επανειλημμένα τον περασμένο Αύγουστο πως δεν σχετίζονται με τις εξελίξεις. Αυτές περιγράφονται ως σοβούσα κρίση στις σχέσεις της μαέστρου με τη διοίκησης της Χορωδίας, τον τελευταίο χρόνο. Κι έτσι παρά το γεγονός ότι η Χρ. Καλλιαρίδου συνεργάστηκε 13 ολόκληρα χρόνια, πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει την σύμβασή της, στις αρχές του καλοκαιριού και ν' αναζητήσει άλλο δρόμο.

Οι λεπτομέρειες ίσως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αν και κάπως θα πρέπει να εξηγείται η μεταστροφή της στάσης της διοίκησης της Χορωδίας που όλα αυτά τα χρόνια «έπινε νερό» στο όνομα της Καλλιαρίδου. Τώρα από πηγές προσκείμενες  στη μαέστρο, ο λόγος γίνεται για ασυμφωνία χαρακτήρων, που οδήγησε στο διαζύγιο.

Η «πέτρα του σκανδάλου» θεωρείται η σύσταση νέου αυτόνομου μουσικού σχήματος από την Καλλιαρίδου, με την παιδική και γυναικεία χορωδία, υπό την ονομασία "Άγιος Σπυρίδων"  (έναρξη λειτουργίας: Σεπτέμβριος 2023 - πρώτες εμφανίσεις: Νοέμβριος 2023). Λέχθηκε πριν ακόμη από τη σύσταση του νέου σχήματος, ότι αυτό θα ετίθετο υπό την αιγίδα της Μητρόπολης.

Η Χορωδία Κέρκυρας αντέδρασε. Η Μητρόπολη διέψευσε τα πάντα, όταν τέθηκε το ζήτημα. Πριν αλέκτωρα φωνήσαι, η Χορωδία Κέρκυρας πληροφορείται ότι στο καταστατικό του νέου σωματείου που επισημοποιεί τη σύσταση του νέου σχήματος, έχει περιληφθεί (ή πρόκειται να περιληφθεί) αναφορά ότι αυτό θα τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης. Η Χορωδία διατείνεται πως η Μητρόπολη εκ νέου διαψεύδει την εμπλοκή της. Η Χορωδία Κέρκυρας θεωρεί ότι εμπαίζεται και έτσι εκδίδει την επίμαχη ανακοίνωση. Επισήμως, η εμπλοκή της Χρ. Καλλιαρίδου δεν προκύπτει μέχρι ώρας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.