Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4 νέα απορριμματοφόρα και 1 υδροφόρα παρέλαβε ο Κεντρικός Δήμος

Απορριμματοφόρα
27 Δεκεμβρίου 2023 / 15:19

Μ. Υδραίου: «39 νέα οχήματα στην υπηρεσία των πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημος Κεντρικής Κέρκυρας). Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και ένα υδροφόρο όχημα παρέλαβε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων όπως έκανε γνωστό η Δήμαρχος παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη. Η Μερόπη Υδραίου, ανέφερε ότι μετά και αυτήν την παραλαβή, τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Δήμος έχει αποκτήσει συνολικά έναν   «αξιόμαχο» στόλο τριάντα εννέα (39) ολοκαίνουριων οχημάτων έργου και απορριμματοφόρων.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι με τα δεκάδες αυτά οχήματα δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρέχονται σε όλο το εύρος λειτουργίας του Δήμου (Καθαριότητα, Πράσινο κ.α.) ικανοποιητικότατες και αποτελεσματικές υπηρεσίες, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Με τα 39 νέα οχήματα που προμηθευτήκαμε εκμεταλλευόμενοι κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ανανεώσαμε τον πεπαλαιωμένο και δημιουργήσαμε ένα νέο στόλο οχημάτων στο Δήμο μας, τόσο για την αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και για την  πραγματοποίηση έργων αυτεπιστασίας. Καλύψαμε ένα μεγάλο έλλειμα και μετά από την απόκτηση αυτών των υποδομών δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται αποδοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.»

Σήμερα, ο Δήμος παρέλαβε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (Γ) 4 νέα απορριμματοφόρα οχήματα και ένα υδροφόρο όχημα για πλύσιμο οδών και πεζοδρομίων με δυνατότητα χρήσης και για πυρόσβεση. Απομένει η παραλαβή ενός ακόμη οχήματος (πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων) η οποία αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο Δήμος τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει προμηθευτεί συνολικά 39 οχήματα και πιο συγκεκριμένα:

-17 οχήματα με πρόγραμμα leasing (9 απορριμματοφόρα, 2 τράκτορες, 2 φορτηγά ανυψωτικά, 2 μηχανήματα έργου άρπαγες, 1 φορτηγό 16 tn, και ένα φορτηγό 3,5 τόνων.

-3 οχήματα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (Α), (1 μηχάνημα έργου – τσάπα, 1 τριαξονικό φορτηγό και ένα καλαθοφόρο.

-3 οχήματα από το Φιλόδημος ΙΙ (Β), (1 καλαθοφόρο, 1 φορτωτή και 1 σάρωθρο).

-4 απορριμματοφόρα από το Φιλόδημος ΙΙ (Γ), (τα 4 απορριμματοφόρα που παρελήφθησαν σήμερα).

-3 οχήματα από το Φιλόδημος ΙΙ (Δ), (ένα μηχάνημα επούλωσης λακκούβων, την υδροφόρα που παρελήφθη σήμερα και 1 καδοπλυντήριο του οποίου η παράδοση εκκρεμεί).

-2 οχήματα για βιοαπόβλητα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Horega.

-3 απορριμματοφόρα για αποκομιδή καφέ κάδων (οργανικών αποβλήτων), μέσω ΕΣΠΑ.

-3 απορριμματοφόρα για αποκομιδή κίτρινων κάδων (χαρτιού), μέσω ΕΣΠΑ.

-1 ηλεκτρικό πλυστικό όχημα για χρήση σε οδούς και πεζοδρόμια.