Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Νότια Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Νότια Κέρκυρα
04 Ιανουαρίου 2024 / 15:37

«Είναι ένα πρώτο δείγμα αυτό για τη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης» επισημαίνει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη επισκέφθηκαν τη Νότια Κέρκυρα, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια τιτάνια προσπάθεια, για την απομάκρυνση των σωρών απορριμμάτων που είχαν κατακλύσει την περιοχή. Μια επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων, στηριζόμενη στη συνεργασία των τριών Δήμων του νησιού, με τον συντονισμό της Περιφέρειας.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νότιας, αλλά και του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί, με τους εργαζόμενους των τριών Δήμων, αλλά και ιδιωτών, που επιστρατεύτηκαν για να έχει αίσιο τέλος όσον δυνατόν γρηγορότερα, ο εφιάλτης των απορριμμάτων που κατέκλυσαν την περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής στις δηλώσεις τους μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Είναι ένα πρώτο δείγμα αυτό για τη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Τα λόγια τα οποία εξαγγείλαμε τα κάναμε πράξη. Η συνεργασία θεμελιώνεται, θα συνεχιστεί θα είναι διαρκής, η πόρτα του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων θα είναι ανοιχτή για να διαμορφωθεί μια πλατιά συνεργασία με τους πολίτες, ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και με τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Σήμερα είμαστε εδώ όπως δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο και τους δημότες της νότιας Κέρκυρας οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτή την προσπάθεια γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί το νησί μας. Δεν είναι αποδεκτό να τραυματίζεται το περιβάλλον, η εικόνα αυτή με τα απορρίμματα μας δυσφημεί και βέβαια, η ποιότητα ζωής των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας υποβαθμίζεται.

Άρα για μας, για όλους τους  αυτοδιοικητικούς, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε εδώ και βεβαίως να ευχαριστήσουμε τους εργαζομένους που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες. Σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο κύριος Στέφανος Πουλημένος, ο κύριος Γιώργος Μαχειμάρης από το βορρά, και εγώ προσωπικά όπου μου επιτρέπει ο θεσμός, οι αντιδήμαρχοι, η κυρία Κόκκαλη, ο κύριος  Σκέμπρης, ο κύριος Σπύρος Νεράτζης, ο οποίος έχει και αυτός την εμπειρία του.

Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να εργαστούμε πως θα αναπτύξουμε τον τόπο μας και όχι μόνο να λύνουμε προβλήματα.

ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ