Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνια Nησία: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
14 Απριλίου 2024 / 12:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Τρία πρόσωπα διεκδικούν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής 14/04 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιόνια νησιά, με σκοπό να επιλέξουν ανάμεσα στους τρείς υποψηφίους των προκριματικών εκλογών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για συμμετοχή στη λίστα των ευρωεκλογών. Οι τρείς υποψήφιοι είναι οι:

- Χαράλαμπος Αραβαντινός – Σιμωνέτος από την Κεφαλονιά, φοιτητή μεταπτυχιακού – ιδιοκτήτη μικρομεσαίας επιχείρησης

- Ελένη Γραμμένου από την Κέρκυρα, ελεύθερη επαγγελματία

- Αθανάσιος Τεμπονέρας, από την Κέρκυρα, ιδιωτικό υπάλληλο

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00 με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται, σύμφωνα με το Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου στις 21:30.

Ομαλά κυλά η διαδικασία

Όπως ανέφερε ο Χρ. Μωραΐτης, η διαδικασία κυλά ομαλά, με όλα τα εκλογικά τμήματα να λειτουργούν ικανοποιητικά. Έχουν παραλάβει τα τάμπλετ τους και οι εφορευτικές επιτροπές έχουν οργανωθεί.

Το μόνο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο εκλογικό τμήμα των Παξών, όπου καθυστέρησε να φτάσει το τάμπλετ που χρησιμοποιείται, οπότε οι κάλπες καθυστέρησαν να ανοίξουν.  

Αναφορικά με τη συμμετοχή στη διαδικασία με φυσική παρουσία, ο Χρ. Μωραΐτης την χαρακτήρισε αναμενόμενη, καθώς πολλοί φίλοι και μέλη του κόμματος, έχουν εγγραφεί ώστε να ψηφίσουν διαδικτυακά.

Με το τέλος της ψηφοφορίας, οι νομαρχιακές επιτροπές κάθε Περιφερειακής Ενότητας θα συλλέξουν από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές τα αποτελέσματα της κάλπης, τα οποία θα προστεθούν στα αποτελέσματα της ψηφιακής διαδικασίας.    

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.