Παρασκευή 07.08.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευθύμιος (Μάκης) Πουλημένος: Συνεπής φροντίδα για ένα πράσινο και καθαρό δημόσιο περιβάλλον

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
06 Αυγούστου 2026 / 17:41
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο Αντιδήμαρχος Αστικού Πρασίνου συντονίζει τις καθημερινές παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους και τα ιστορικά τοπόσημα της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πίσω από κάθε καθαρό πεζοδρόμιο, κάθε περιποιημένο πάρκο και κάθε ανθισμένο παρτέρι βρίσκεται η αδιάκοπη, καθημερινή προσπάθεια των συνεργείων της Υπηρεσίας Πρασίνου. Ένα ουσιαστικό έργο που εξελίσσεται καθημερινά στο πεδίο, με συνέπεια, επαγγελματισμό και πραγματική φροντίδα για την πόλη μας.

Στο πλαίσιο του σημερινού προγράμματος παρεμβάσεων, τα εξειδικευμένα συνεργεία επιχειρούν στο Άλσος Γαρίτσας, στον Ανεμόμυλο και στο Μποσκέτο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν φυτεύσεις εποχικών λουλουδιών, σχολαστικό καθαρισμό πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, καθώς και τακτικούς ελέγχους και συντήρηση των αυτόματων συστημάτων ποτίσματος, ώστε το αστικό μας πράσινο να διατηρείται υγιές, ασφαλές και αισθητικά αναβαθμισμένο.

«Δεν παρουσιάζουμε τα αυτονόητα. Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις καθημερινές δράσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου και αναδεικνύουμε το έργο των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, φροντίζοντας τους χώρους που όλοι χρησιμοποιούμε και απολαμβάνουμε.»

Υπό την ευθύνη του Αντιδημάρχου Ευθύμιου (Μάκη) Πουλημένου, η Αντιδημαρχία Αστικού Πρασίνου μεριμνά για τη διατήρηση, τον ευπρεπισμό και τη συνολική φροντίδα κομβικών σημείων και ιστορικών χώρων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπως:

Άλσος Γαρίτσας & Ανεμόμυλος

Πλατεία Σπιανάδα, Μποσκέτο & Ανάκτορα

Περιοχή Παλαιών Φυλακών & Πλατεία Σαρόκου

Μαντούκι & Παλιό Λιμάνι

Κτήμα Μον Ρεπό

Νησίδια Βίδο & Λαζαρέτο

Οπως τόνισε και ο ίδιος: Η καθημερινή εργασία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση. Είναι ευθύνη απέναντι στην πόλη, σεβασμός προς τους πολίτες και διαρκής προσπάθεια για ένα πιο όμορφο και ποιοτικό δημόσιο περιβάλλον.

Εμφανίσεις: 581
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.