Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνιμοι Κάτοικοι: «Ο Δήμος κάνει ...οικονομία στην απολύμανση - Πνιγήκαμε στις κατσαρίδες!»

Μόνιμοι κάτοικοι
29 Ιουνίου 2023 / 10:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία - Επιστολή διαμαρτυρίας με κοινοποίηση στην Εισαγγελία και το Υπουργείο Εσωτερικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. αποστέλλει ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας για την πληθώρα κατσαρίδων στην Παλιά Πόλη. 

Σημειώνει ότι η όποια απολύμανση - απεντόμωση γίνεται αποσπασματικά με την επίκληση της έλλειψης πόρων, ωστόσο ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η Διαμαρτυρία

Δια της παρούσης μας σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος μας ειδικότερα τον τελευταίο καιρό είναι αποδέκτης δεκάδων παράπονων μελών μας για συνεχείς εμφανίσεις πελώριων και μαύρων κατσαρίδων σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης (Πλατεία Λεμονιά, Αγίων Πατέρων, Δελβινιώτη, Αγίου Βασιλείου, Θεμιστοκλέους Κοτάρδου, Βελισσαρίου, Αγ Σοφίας, Παλαιολόγου, Σολομού, Αλιπίου, Προσαλένδου, Πρίφτη, Γκίλφορδ και παρόδους αυτών) με ότι τούτο συνάγεται για την δημόσια υγεία των κατοίκων.

Όπως καλά γνωρίζετε, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο η απρόσκλητη επίσκεψη των κατσαρίδων στα διαμερίσματα και στα σπίτια των κατοίκων γίνεται συχνότερη και μη διαχειρίσιμη.

Εξ όσον πληροφορούμαστε ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έως σήμερα εν γνώση τους δεν έχουν προβεί στην απολύμανση των αποχετευτικών συστημάτων και των υπονόμων, όπως θα έπρεπε ή όταν αυτό λαμβάνει χώρα η απολύμανση γίνεται «δειγματοληπτικά» (δηλαδή σε κάθε οδό μόνο σε μερικά φρεάτια ομβρίων και όχι σε όλα τα υπάρχοντα) με την απίστευτη δικαιολογία «της έλλειψης οικονομικών πόρων!!», ενώ για άλλες περιττές δαπάνες το οικονομικό ζήτημα δεν υφίσταται.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα από τη δημοτική αρχή και από την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. να λύσουν το πρόβλημα με τις επικίνδυνες για την υγεία μας κατσαρίδες, δείχνοντας επιτέλους την απαιτούμενη μέριμνα στα σοβαρά θέματα της πόλης.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας,

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ολύμπιος

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.