Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτιστικοί σύλλογοι Λουτσών, Κασσιώπης: «Ένα ευχαριστώ είναι λίγο!»

Λούτσες
26 Ιουλίου 2023 / 14:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ευγνωμοσύνη των κατοίκων για την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το νησί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ευγνωμοσύνη τους για την πολύτιμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που συνάντησαν στις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς εκφράζουν μέσω των κοινωνικών δικτύων οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λουτσών και Κασσιώπης. «Όλο το νησί έγινε μια γροθιά», αναφέρουν, τονίζοντας ότι αυτό είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα που βγήκε από τον πύρινο εφιάλτη που έζησε η Βόρεια Κέρκυρα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτσών

«Ένα ευχαριστώ είναι λίγο…
Οι τελευταίες μέρες ήταν εφιαλτικές τόσο για το χωριό όσο και για την γύρω περιοχή με ανυπολόγιστες ζημιές και φυσική καταστροφή.
Ο τόπος μας δεν είναι και θα είναι για καιρό δυστυχώς όπως τον θυμόμαστε.
Μέσα στην τόση μαυρίλα, τα αποκαΐδια και την κόλαση, κρατάμε το μόνο ευχάριστο και ελπιδοφόρο για όλους μας.

Τεράστιος αριθμός εθελοντών με όποια μέσα και όποιον τρόπο είχε ο καθένας προσέφεραν στην κατάσβεση, προστάτεψαν σπίτια και περιουσίες με αυτοθυσία και κίνδυνο, με ακούραστη ένταση επί δύο εικοσιτεράωρα, μικρά παιδιά, ακόμα και μεγάλοι άνθρωποι.

Οι χωριανοί μας δεν κοίταξαν ο κάθε ένας μόνο την περιουσία του, το σπίτι του, αντίθετα, έγιναν μια γροθιά με αυτοοργάνωση έφεραν αγροτικά, βυτία, απεγκλώβισαν και έσωσαν ζώα έπεφταν κυριολεκτικά μέσα στις φλόγες με αυταπάρνηση. Όλοι μαζί για τον τόπο μας!

Ευχαριστούμε την πυροσβεστική και τους κατοίκους απ' όλα τα τριγύρω χωριά  για την συγκινητική αλληλεγγύη και την προσφορά».

ΦΩΤΟ: FB/Νίκος Παργινός

Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης

«Ένα δύσκολο βραδυ πέρασε και ο εθελοντισμός που υπήρξε ήταν απερίγραπτος! Όλη νύχτα άτομα όλων των ηλικιών ήταν για επιτήρηση σε επικίνδυνα πόστα και πολλά στους δρόμους και σε χωριά που σιγόκαιγε η φωτιά σε περιπολίες για τυχόν νέες εστίες η τυχόν αναζωπύρωση.

Μόνο στην Κασσιόπη ήρθαν από την πόλη πάνω από 20 άτομα και μας έφεραν προμήθειες στο κοινοτικό γραφείο την ώρα που σχόλαγαν από τις δουλειές τους έως τις 4 το βράδυ! Ήρθαν 5 βυτία από διαφορά μέρη. Εθελοντές από χιλιόμετρα μακριά μας κάλεσαν πρόθυμοι να έρθουν τα ξημερώματα ή όποια αλλη στιγμή χρειαστεί για να βοηθήσουν όπου μπορούν.

Όλη η Κερκυρα έχει γίνει μια γροθιά για να είναι δίπλα στο Βορρά που καίγεται.
Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για ότι κάνετε για εμάς!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την ομαδικότητα από άτομα που είναι δίπλα μας καθημερινά για ότι χρειαστούμε!
Σας αγαπάμε και ελπίζουμε να τελειώσει άμεσα αυτός ο εφιάλτης».

ΦΩΤΟ: FB/Νίκος Παργινός

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.