Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα είναι ντροπή ν’ αρνηθούν την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου ΑΣΑΝΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
10 Απριλίου 2024 / 18:00

Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τον Κύριο Στεφ. Πουλημένο – Δήμαρχο.

Φίλε Διευθυντή,

Διάβασα χθες στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ότι ο Δήμος μας αρνείται ν’ αποδεχθεί την «δωρεά» της ΕΤΑΔ, για την χωρίς τίμημα μεταβίβαση, της κυριότητας του Κτηρίου ΑΣΑΝΗ και το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επικύρωση της άρνησης!!

Τόση κοντόφθαλμη αντιμετώπιση, τόσο σύμπλεγμα κατωτερότητας, τόση έλλειψη φαντασίας!

Από τον Δήμαρχο (που πιστέψαμε και ψηφίσαμε), περιμένουμε κάποια μακροπρόθεσμη πολιτική και κάποιες επιδιώξεις, έστω με ελάχιστη φιλοδοξία. Λίγη ανάταση!

Έχω γράψει προσωπικά στον Δήμαρχο,  ότι δεν πρέπει να περάσει ολόκληρη η πενταετία της θητείας του, χωρίς να επιτύχει ένα, έστω μόνο ένα, από τα σημαντικά έργα που μένουν βαλτωμένα και βυθισμένα στην αδράνεια (όπως έγινε από σειρά προηγουμένων Δημάρχων). Ο Φοίνικας, το κτήριο Πετσάλη, το κτήριο Γιαλλινά, η αξιοποίηση του Νέου Φρουρίου και τόσα και τόσα άλλα.

Η Κέρκυρα μετά 80 χρόνια από τον Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνει εικόνα βομβαρδισμένης πόλης, αφού στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν το Σερεμέτειο (παλιό Ωδείο) και περίπου 40 κτήρια που ανήκουν στα Αγαθαεργά και στο Νοσοκομείο και διαλύονται σ’ ερείπια. Είναι σήμερα η μόνη πόλη στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη με τόσα ερείπια!!

Είπε η (καλή) αντιδήμαρχος κυρία Φ. Τσιμπούλη, ότι για την επισκευή θ’ απαιτηθούν 800.000 ευρώ, ίσως και περισσότερα και θεωρεί λογικό να κρυφτούμε στην κακομοιριά μας και ν’ αρνηθούμε την δωρεά, ενός κτιρίου- τρισάθλιου ερείπιου τα τελευταία 20-30 χρόνια μέσα στο μάτι του πιο κεντρικού σημείου της Κέρκυρας.

Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει κάποιες λύσεις, αυτό ζητάμε από Ηγέτες κι όχι από κακόμοιρους  διαχειριστές πολυκατοικίας.

Γράφω όνειρα:  Να οργανώσουν ένα παγκόσμιο έρανο των απανταχού Κερκυραίων. Μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που επενδύουν στην Κέρκυρα και κερδίζουν από την Κέρκυρα, δεν μπορούν να δώσουν από 50.000€ για ένα τόσο σημαντικό σκοπό; ΙΚΟΣ, Μαρμπέλλα, Γκρεκοτέλ (4 ξενοδοχεία), Miramare / Γλυφάδα, όμιλος Βούλγαρη, Κορφού Παλλάς (μάλιστα με την νέα ιδιοκτησία), όμιλος Ρόκα και άλλοι με μικρότερα ποσά. Τι θα πάθουν, θα πτωχεύσουν; Είναι το 1 ή 1,5% των ετησίων κερδών τους.

Επίσης στην Κέρκυρα εργάζονται 600 γιατροί, 300 Δικηγόροι 40 Συμβολαιογράφοι, 200 Λογιστές, 400 μηχανικοί και τόσοι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτοί μόνοι είναι πάνω από 1.500 πολίτες, από 100 ευρώ ο καθένας είναι 150.000€. 200€ ο καθένας είναι 300.000€, ήδη το 1/3 του ποσού της κυρίας Τσιμπούλη.

Μετά δεν μπορεί ο Δήμος να συνάψει δάνειο; Διαβάζω ότι πολλοί Δήμοι προστρέχουν σε δανεισμό και επιτυγχάνουν.

Εξαντλήθηκε κάθε πιθανότητα βοήθειας από το Δημόσιο, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων; Έχουμε Υπουργό σε πρώτη θέση, βουλευτές, που σίγουρα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Εξετάστηκε η περίπτωση να προκαταβληθούν μισθώματα από τυχόν ενδιαφερομένους για γραφεία και καταστήματα στο κτίριο Ασάνη;

Αυτές είναι πρόχειρες προτάσεις από μένα, τον άσχετο, που σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες από ειδικούς.

Τελειώνοντας, πιστεύω πως θα είναι ΝΤΡΟΠΗ, πρώτα για τον εκλεκτό Δήμαρχο (που ακόμη πιστεύουμε – πέρασε μόνο ένα τετράμηνο) και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ν’ αρνηθούν την δωρεάν παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα χωρίς αντάλλαγμα από την ΕΤΑΔ του τρισάθλιου κτιρίου ΑΣΑΝΗ.

Άλλως θα πρέπει όσοι απομένουν σκεπτόμενοι Κερκυραίοι να κάνουμε πάλι έρανο για μία τεράστια επιγραφή, που θα κρεμαστεί στο ερείπιο Ασάνη με τα ονόματα του Δήμαρχου και των Συμβούλων. Για να τα βλέπουν και να ντρέπονται.

Μ’ εξαιρετική εκτίμηση,

Παλιός Κερκυραίος

Υ.Γ.   Με την ευκαιρία πολλά μπράβο στον Γιάννη Τρεπεκλή για την άμεση μετακόμιση του γραφείου της Περιφέρειας στα Παλιά Δικαστήρια. Ευχαριστίες στον  Νίκο Δένδια και στους πρώην περιφερειάρχες Σπύρου και Γαλιατσάτο, που φρόντισαν να περιέλθει το ακίνητο κατά κυριότητα στην Περιφέρεια.

Σημείωση enimerosi.com. Η ταυτότητα του επιστολογράφου είναι στη διάθεση της Σύνταξης της εφημερίδας και του ιστοτόπου, Ενημέρωση.