Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρέχουν με τη δικαίωση του Άρη, με τον ΠΑΣ τι θα γίνει;

ΕΠΟ
03 Μαρτίου 2022 / 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι πως οι αποφάσεις και στις αθλητικές υποθέσεις των δικαστηρίων αργούν πάρα πολύ να βγουν, κάτι που δεν βοηθάει,

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι πως οι αποφάσεις και στις αθλητικές υποθέσεις των δικαστηρίων αργούν πάρα πολύ να βγουν, κάτι που δεν βοηθάει, ειδικά όταν έχουμε πρωταθλήματα εν εξελίξει και μια απόφαση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, όχι μόνο για την ομάδα που «καίγεται» αλλά και για τις άλλες που μπορούν αν επηρεαστούν από αυτήν. Έχουμε δυο περιπτώσεις και είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει αφήνοντας εκκρεμότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιο πρόβλημα.

Στην μία ο  Άρης Θεσσαλονίκης είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών  για την υπόθεση Λάσκοφ (πλαστογραφία), αλλά τους έξι βαθμούς τους παίρνει πίσω αφού δικαιώθηκε από το CAS όπου είχε προσφύγει και τελειώνει εδώ. Αυτό σημαίνει ανατροπή στη βαθμολογία της Superleague, έτσι οι ομάδες του Παναθηναϊκού, του Αστέρα Τρίπολης, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννενα επηρεάζονται στην υπόθεση «έξοδος στην Ευρώπη», ο πρώτος γιατί το πλεονέκτημα του -6 με τον Άρη το χάνει, καθώς και οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αφού άλλαξε η βαθμολογία, μόλις μια αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αλλιώς είναι για τα μπαράζ ο Άρης να έχει αυτούς τους βαθμούς και διαφορετικά  ήταν ως χθες.

Η άλλη είναι υπόθεση του ΠΑΣ του οποίου επίσης έχουν αφαιρεθεί  5 βαθμοί  (παράβαση μεταβίβασης μετοχών), περιμένει δικαίωση και αν  γίνει αυτό σίγουρα είναι στην εξάδα. Αν όμως τερματίσει μετά τους αγώνες της Κυριακής 6/3 κάτω από την 6η θέση και δικαιωθεί στην έφεση που έκανε μετά ένα μήνα, ενώ έχουν ξεκινήσει τα μπαράζ, τι θα γίνει; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά και εμίς οι Κερκυραίοι το έχουμε ζήσει με τον ΑΟ Κασσιόπης.  Ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν η ΕΕΑ είχε θεωρήσει εικονική την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρας και υποβίβασε την ομάδα, ενώ είχε λήξει το πρωτάθλημα και είχε σωθεί με βάση τον βαθμολογικό πίνακα, με τον Λεβαδειακό τότε να παίρνει τη θέση της, ενώ περίμενε την απόφαση της έφεσης όλο το καλοκαίρι, δεν ήξερε αν θα παίξει Α ή Β Εθνική,  για να προγραμματίσει ρόστερ κλπ.

Η καθυστέρηση αποφάσεων όπως τώρα με Άρη και η υπό εκκρεμότητα για τον ΠΑΣ δεν βοηθάνε, δείχνουν την παθογένεια και την ανυπαρξία οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία του.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια