Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Μπιάγκη στους Κερκυραίους αθλητές

Δημήτρης Μπιάγκης
05 Ιουλίου 2023 / 15:08

«Φτώχεια σε υποδομές, πλούτος σε διακρίσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Την ώρα που οι αθλητικές υποδομές του Νομού μας γνωρίζουν εποχές πλήρους απαξίωσης και σήψης χωρίς το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας, οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων του νομού μας τόσο στον στίβο, όσο και την κολύμβηση αλλά και την ξιφασκία διαπρέπουν συμμετέχοντας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Χρέος μας η προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών των ηρωικών παιδιών, η άοκνη προσπάθεια ώστε οι αθλητικές υποδομές του Νομού μας να αποτελέσουν το κατάλληλο εφαλτήριο για όλα αυτά τα παιδιά, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους και να μας κάνουν υπερήφανους με τα κατορθώματά τους σηκώνοντας τη σημαία της Κέρκυρας ψηλά, όπως άλλωστε πάντα ξέρουν να κάνουν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που είτε διακρίθηκαν, είτε απλώς συμμετείχαν στους αγώνες, στα σωματεία και τους προπονητές τους που κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες προετοιμάζουν τα παιδιά μας για να αγωνιστούν, στους γονείς και τις οικογένειές τους, μα κυρίως στα ίδια τα παιδιά μας, που αποτελούν το καλύτερο επιχείρημά μας στον δικό μας πολιτικό αγώνα για τη διεκδίκηση και δικαίωση στον στίβο της καλυτέρευσης των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας.

Σε τούτη την προσπάθεια για να αποκτήσει η Κέρκυρα όσα πραγματικά αξίζει στον τομέα των αθλητικών υποδομών, αυτά τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές. Οφείλουμε να τα κοιτάξουμε στα μάτια και να αναλάβουμε επιτέλους το βαρύ φορτίο της παντελούς απουσίας του Κράτους από τις προσπάθειές τους. Ας δεσμευτούμε λοιπόν όλοι απέναντί τους, να στοιχηθούμε σε τούτο τον κοινό στίβο όχι ως πολιτικοί και κομματικοί αντίπαλοι, αλλά ως συναγωνιστές στο κοινό μέτωπο διεκδίκησης, συντονισμένα, μεθοδικά και τεκμηριωμένα.