Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μισθοί πρόκληση 8.000€ το μήνα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ

ΚΕΔ
07 Ιουλίου 2023 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι μισθοί που ξεπερνάνε τη βουλευτική αποζημίωση και ίσως ο λόγος που κάποιοι «γαντζώνονται» σε τέτοιες θέσεις και θέλουν να τις κρατήσουν με τα νύχια.

ΑΘΗΝΑ. Το ποδόσφαιρο για κάποιους είναι προσοδοφόρο επάγγελμα, ειδικά όταν ακούς για αποζημιώσεις 8.000€ μηνιαίως (για τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο) ή και ανάλογους μισθούς για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Είναι χρήματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα, όταν ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 10 φορές μικρότερος. Είναι μισθοί που ξεπερνάνε τη βουλευτική αποζημίωση και ίσως ο λόγος που κάποιοι «γαντζώνονται» σε τέτοιες θέσεις και θέλουν να τις κρατήσουν με τα νύχια.

Το μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής της ΕΠΟ, Δ. Κουπτσίδης (πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών), μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στη ΓΣ της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για οκτώ χιλιάδες ευρώ σε αμοιβές μελών της ΚΕΔ. Δεν το καταλαβαίνω… Κάποιοι είναι και αποσπασμένοι… Εξωπραγματικά νούμερα… Παίρνουν περισσότερα από βουλευτή. Στα όρια της απιστίας αν κάποιες αμοιβές είναι υπερβολικές και δεν δικαιολογούνται. Προκαλούν την κοινωνία κάποια πράγματα, υπάρχουν κι άλλες έμμεσες αμοιβές».

Και η διαιτησία και ο τρόπος λειτουργίας είναι ένα γρανάζι που κινεί το «σάπιο» Ελληνικό ποδόσφαιρο, το απαξιωμένο, αυτό που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στα «στημένους αγώνες», όπως και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Interpol με την Οικονομική αστυνομία. Το θέμα δεν είναι να τα λέει κάποιος, αλλά να βρεθεί λύση ώστε το ποδόσφαιρο να αποκτήσει αξιοπιστία και να ανέβει και αγωνιστικά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια