Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η γνωριμία με τους τηλεοπτικούς Durrells

the durrells
18 Μαΐου 2017 / 19:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προηγούμενη Τρίτη 16 Μαΐου , έγινε στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, συζήτηση με τον παραγωγό της φημισμένης τηλεοπτικής σειράς THE DURRELLS, του αγγλικού σταθμού ITV, Christopher Hall με θέμα την ζωή των Ντάρελς στην Κέρκυρα, τα γυρίσματα της σειράς στην Κέρκυρα, τις δυσκολίες αλλά και όλη την βοήθεια που είχαν από τον κόσμο και τον Δήμο και την αγάπη που έχουν για την Κέρκυρα όλοι οι συντελεστές της σειράς.

Επίσης την απήχηση που θα εχει η προβολή της σειράς στις αγγλόφωνες χώρες (Αγγλία με 6 εκατομμύρια θεατές κάθε Κυριακή απόγευμα, ΗΠΑ απο όπου θεατές της σειράς αποφασίζουν και επισκέπτονται το νησί μας, Αυστραλία και Νεα Ζηλανδία, καθώς και Ισπανία και Γαλλία που προβάλλονται μεταγλωττισμένα) και την αύξηση της επισκεπτικότητας για το νησί.
Η διαφήμιση που δημιουργήται για την Κέρκυρα ειναι ανυπολόγιστη. Υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσουν του χρόνου πάλι, την τέταρτη περίοδο της σειράς.
Η διοργάνωση έγινε απο την Corfu Festivals Ltd του Νίκου και Άνναμπελ Λούβρου, με την συνεργασία του Δήμου Κερκυραίων και της Δημοτικής Πινακοθήκης, με συντονιστή της συζήτησης την κυρία Άννυ Νούνεση, ως μέρος του φεστιβάλ Corfu in May, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος, με διαλέξεις Άγγλων συγγραφέων, ποιητών και ηθοποιών, καθώς και Ελλήνων, στην Αναγνωστική εταιρεία και με την επίσκεψη της διάσημης αγγλικής ομάδος των Lord's Taveners, που διοργανώνουν αγώνες, για να βοηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες να μπορούν να αθλούνται στα σπορ της αρεσκείας τους. Η οργάνωση ειναι αγαθοεργό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και πέρσι είχαν εισπράξεις 3 εκατομμυρίων λιρών που διατέθηκαν για τους σκοπούς τους. Το ταξίδι τους έγινε με χορηγεία γνωστής αγγλικής μπύρας.
Στην συνάντηση παρέστη και ο δήμαρχος κυριος Κ. Νικολούζος Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κύριο Φ. Σκούρτη και τον πρόεδρο της δημοτικής πινακοθήκης κύριο Λ. Παγκράτη και όλους όσους εργάζονται σε αυτήν.