Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλασική κιθαριστική απόλαυση - Μιχάλης Κονταξάκης – Κωνσταντίνος Αυλωνίτης

Φίλοι των Παξών
16 Αυγούστου 2022 / 18:40
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στο προαύλιο Παλαιού Σχολείου, στο Λογγό

ΠΑΞΟΙ. Την Κυριακή 21 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με δύο σολίστες κλασικής κιθάρας, εκ των πιο διακεκριμένων στην Ελλάδα• τους Μιχάλη Κονταξάκη και Κωνσταντίνο Αυλωνίτη, δάσκαλο και μαθητή.
Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα μεικτό πρόγραμμα Ελληνικής και Ισπανικής μουσικής, συνδιαλεγόμενοι καλλιτεχνικά και συμπληρωματικά με την εγκαινιαζόμενη νέα έκθεση, "Η Ανατολή συναντά τη Δύση: Ελληνική και Καταλανική Σύγχρονη Κεραμική Τέχνη στους Παξούς", στο Παλαιό Σχολείο του Λογγού.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 στις 8:00μμ
Κλασική Κιθαριστική Απόλαυση
Μιχάλης Κονταξάκης – Κωνσταντίνος Αυλωνίτης
Προαύλιο Παλαιού Σχολείου, Λογγός, Παξοί

O βιρτουόζος Μιχάλης Κονταξάκης και ο άξιος μαθητής του κι ανερχόμενος σολίστ Κωνσταντίνος Αυλωνίτης μας προσφέρουν ένα πρόγραμμα - γέφυρα μεταξύ ισπανικής και ελληνικής μουσικής για κιθάρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ισπανών συνθετών από διάφορες περιοχές της Ισπανίας (Καταλονία, Βαλένθια, Μπούργκος) διαφορετικών στυλ και εποχών καθώς κι έργα γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών με τα οποία οι κιθαρίστες μας διαθέτουν μια ιδιαίτερη σχέση.

Περιλαμβάνει τρία ισπανικά έργα διαφορετικού στυλ. Την εκφραστική και γεμάτη χάρη Μαγιόρκα του Ισαάκ Αλμπένιθ, την παιχνιδιάρικη σονάτα του Χοακίν Ροδρίγο και την εντυπωσιακή GranJota του Φρανθίσκο Τάρεγκα. Περιλαμβάνει επίσης  ελληνικά έργα με τα οποία  ο Μιχάλης Κονταξάκης έχει προσωπική σχέση, μιας και έχει κάνει τις διασκευές των τραγουδιών του Χατζιδάκι, ενώ το έργο “Σε κρητικά κύματα” του Κώστα Γρηγορέα είναι αφιερωμένο στον ίδιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Isaac Albéniz (1860-1909)
Mallorca, op.202 (barcarola)
Κώστας Γρηγορέας
Σε κρητικά κύματα* (1957) *έργο αφιερωμένο στο Μ. Κονταξάκη
Joaquín Rodrigo (1901-1999)
Sonata Giocosa
Ι. Allegro moderato
II. Andante moderato
III. Allegro
Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994)
 2 Τραγούδια** **διασκευές για κιθάρα: Μ. Κονταξάκης
Σ’αγαπώ
Το Τριαντάφυλλο
FranciscoTárrega (1852-1909)
GranJota
Eduardo Sainz de la Maza (1903-1982)
Platero y yo
I) Platero
VII) La Muerte
Antonio Jose (1902-1936)
Sonata para guitar
I) Allegro moderato
II) Minueto
III) Pavana Triste
IV) Finale

Προμηθευτείτε το/α εισιτήριο/α σας εδώ. [email protected]
17€, 12€ Φίλοι των Παξών 2022

Εισιτήρια και συνδρομές Φίλων των Παξών διατίθενται επίσης στην Γκαλερί Χριστόφορου Μπόικου στον Γάιο (απέναντι από το μπαρ Καλημέρα). Ανοιχτό καθημερινά 10.00 πμ με 1:30μμ & 7 με 10:30μμ.


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.