Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενισχύεται η σύνδεση των Παξών με τους Αντίπαξους το καλοκαίρι

Παξοί
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά επιδοτούμενη γραμμή με τη μέση κίνηση του μήνα να αριθμεί τους 350 επιβάτες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ενίσχυση της σύνδεσης των Παξών με τους Αντίπαξους με ένα επιπλέον δρομολόγιο το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, στο περιθώριο της διήμερης επίσκεψής του στην Κέρκυρα.

Η συγκεκριμένη γραμμή που είναι επιδοτούμενη, λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, με την έναρξη της σεζόν. Το ζήτημα της συνδεσιμότητας του μικρού αυτού νησιού με το μητρικό του, είχε θέσει πέρσι ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχαν όλοι οι δήμαρχοι των μικρών νησιών με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα. Το αίτημα βρήκε ευήκοα ώτα και φέτος οι επισκέπτες με αντίτιμο μόλις 2,70 ευρώ μετ’ επιστροφής, μπορούν να κινούνται μεταξύ των δυο αυτών νησιών. Το πλοίο χωρητικότητας 60 περίπου ατόμων αναχωρεί από το λιμάνι του Γάη προς το λιμάνι της Αγραπιδιάς στους Αντίπαξους τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Βλαχόπουλο, η μέση κίνηση του μήνα αριθμεί τους 350 επιβάτες.

Στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για να εξεταστεί η συνδεσιμότητα των Παξών με τους Αντίπαξους τόσο για τη χειμερινή όσο και για την θερινή περίοδο. «Την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΣΑΣ για να προχωρήσουμε ένα αίτημα, για το οποίο αγωνίστηκε ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη, ώστε να συνδέσουμε τρεις φορές την εβδομάδα τους Παξούς με τους Αντίπαξους το χειμώνα- σε πρώτη φάση - και τέσσερις φορές την εβδομάδα, το καλοκαίρι. Ήταν κάτι που ζητούσε ο κόσμος αλλά δεν έγινε ποτέ», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα εξεταστούν κι άλλα αιτήματα σχετικά με την συνδεσιμότητα της πόλης της Κέρκυρας με τους Παξούς, κάτι που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του μικρού νησιού, αφού αναγκάζονται να μετακινούνται κυρίως μέσω του λιμανιού της Λευκίμμης.

Κατά την παρουσία του στους Παξούς, ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενο από τον βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελο Λιάκο και τον βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα πραγματοποίησε επίσκεψη στα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο νησί και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα των Παξών.

«Βάρος» και στα  Διαπόντια

Τέλος, ο κ. Παππάς δεσμεύθηκε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα επισκεφθεί και τα Διαπόντια Νησιά, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση έχει δώσει βαρύτητα και εκεί, με τα δυο λιμάνια ύψους 9 εκ. ευρώ και 9,5 εκατ. ευρώ , ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα. Όπως είπε, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωράει σε όλα τα Ιόνια Νησιά έργα, άνω των 50 εκ. ευρώ.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.