Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΄Κερκυραίων Δήμος΄ στον βιολογικό της πόλης που φθάνει στα όριά του

Βιολογικός πόλης
27 Ιουλίου 2018 / 16:56

Η επικεφαλής της παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» με τους δημοτικούς συβούλους Δ. Μεταλληνό και Ν. Καλόγερο στον βιολογικό σταθμό της πόλης

Η επίσκεψή τους, σύμφωνα με το δελτίο δελτίο που εξέδωσαν, είχε σκοπό «να διαπιστώσουν επι τόπου τις συνθήκες λειτουργίας, τις αδυναμίες και τις άμεσες «διορθωτικές παρεμβάσεις που πρεπει να γίνουν, αφού το ενδεχόμενο να μπλοκάρει ή να σταματήσει η λειτουργία του, θα επιφέρει ανυπολόγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και καταστροφή της πόλης και όλων των προαστιακών περιοχών».

Η ανακοίνωση της παράταξης

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν οι εργαζόμενοι στον βιολογικό καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Φαϊτάς, στους οποίους η κα Υδραίου και οι συνεργάτες της υπέβαλαν ερωτήσεις για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και την αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα μέτρα και ποια, πριν να είναι αργά.Ο κ. Φαϊτάς παραδέχτηκε ότι η λειτουργία είναι ικανοποιητική προς το παρόν αλλά οριακή, αφού για δεκαετίες η εγκατάσταση είναι στην ίδια κατάσταση και ενημέρωσε ότι σε μικρό χρονικό δάστημα θα είναι έτοιμη η μελέτη για την αναβάθμιση και επέκταση του σταθμού,ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ώστε να υπάρξει πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση της.
Ομολογουμένως, διαπιστώθηκε υποστελέχωση του χώρου και ελλειπής εποπτεία και φύλαξή του, ενώ το προσωπικό που εργάζεται εκεί, επιστημονικό και εργατοτεχνικό καταβάλλει τα μέγιστα προκειμενου η λειτουργία να είναι ικανοποιητική και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης,αλλά μέχρι πότε;;
Είναι δεδομένο ότι ο βιολογικός αυτός δεν αναβαθμίστηκε και δεν επεκτάθηκε ποτέ από την αρχή της λειτουργίας του και είναι φυσικό επακόλουθο με την αύξηση της κατοικίας,των επιχειρήσεων και του πολεοδομικού ιστού γύρω-γύρω απ΄την πόλη το φορτίο που δέχεται να είναι πολλαπλάσιο και να μην μπορεί αυτή η γερασμένη πλέον και μη επαρκώς συντηρημένη υποδομή να ανταποκριθεί και να έχει φτάσε στα όρια λειτουργίας της!
Επιτακτική αναγκη εκτός από την ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης, να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε τα επόμενα 2-3 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί αυτό το ζωτικής σημασίας έργο για τη ζωή της πόλης και των περιαστικών περιοχών.
Τέλος, η κα Υδραίου τόνισε ότι είναι απολύτως απαράδεκτο και εκτός νομιμότητας το φαινόμενο να έχουν σωρρευθεί τόννοι από σκουπίδια στην είσοδο ακριβώς του βιολογικού, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί τρωκτικά που προκαλούν συνεχώς βλάβη στα συστήματα του σταθμού! Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι έχουν ενημερωθεί επανειλλημένα για το θέμα και δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο, τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για την διαφύλαξη αυτής της τόσο σημαντικής εγκατάστασης για την πόλη μας!
Μέχρι πότε θα αδιαφορείτε και θα ρισκάρετε  με την υγεία μας και την ευημερία του τόπου μας; Μήπως, δυστυχώς, μέχρι και το πέρας της θητείας σας που ούτως ή άλλως τελειώνει;
Η Κέρκυρα πρέπει να ξεφύγει από το στενό και σκοτεινό πλαίσιο που την έχουν  κλείσει οι πρακτικές του παρελθόντος,  χρειάζεται  συνετά και υπεύθυνα χέρια που να μην αποσκοπούν σε μικροπολιτικά οφέλη.
Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα και σύμμαχοί μας όλοι αυτοί που έχουν όρεξη και θέληση να προσφέρουν για να τα επιλύσουμε με συγκεκριμένα,σταθερά βήματα για κάθε τομέα και με όραμα για την αναβάθμιση του Δήμου μας.