Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου - Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι: «Ο Δήμος έχει διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε»

Μερόπη Υδραίου
24 Nov 2023 / 12:53

«Οι «κορώνες» και μεγαλοστομίες του κ. Πουλημένου, περί τιμωρίας και πολιτικής αδιαθεσίας, κατά τη γνώμη μας δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ο ίδιος επικαλείται»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Έως τότε η λειτουργία μας θα συνεχίσει να είναι θεσμική. Οι αποφάσεις όμως που λαμβάνονται στα Δημοτικά μας Συμβούλια αποτελούν και ευθύνη της αντιπολίτευσης.

Για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, επαναλαμβάνουμε ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετείχαν Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τη νέα δημοτική αρχή του κ. Πουλημένου, δεν κατέστη δυνατό να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός ώστε να εξειδικευτεί το κόστος για τη διενέργεια μιας σειράς γιορτινών δραστηριοτήτων.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Πουλημένος ότι ο Δήμος έχει διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε και πολύ περισσότερο όταν αφορούν δημόσια περιουσία την οποία έχουμε χρέος να διατηρούμε με ασφάλεια. Εμείς αυτό κάνουμε επί 4 χρόνια που δημιουργήσαμε το «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι».

Αν ο ίδιος επιθυμεί να λειτουργήσει εξωθεσμικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, μπορεί να το πράξει από την 1 Ιανουαρίου 2024.

Οι «κορώνες» και μεγαλοστομίες περί τιμωρίας και πολιτικής αδιαθεσίας, κατά τη γνώμη μας δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ο ίδιος επικαλείται ποικιλοτρόπως στο δημόσιο λόγο του. Η τοξικότητα, η μικροψυχία και συνοδά ταπεινά ένστικτα δεν μας χαρακτήρισαν ποτέ και δεν θα μας χαρακτηρίσουν ούτε τώρα.  

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι  από την πλευρά μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε, προχωρούμε στον στολισμό της πόλης μας κάνοντας χρήση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου που προμηθευτήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, οργανώνουμε και σειρά εκδηλώσεων που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Αυτά τα δύο στοιχεία είναι εμφανές ότι τα αγνόησε επιδεικτικά και σκόπιμα ο κ. Πουλημένος ο οποίος επικέντρωσε σε τρία σπιτάκια που στήνονταν τα προηγούμενα χρόνια, για τα οποία επισημαίνουμε ότι και αυτά στήνονται και λειτουργούν υπό συγκεκριμένες διαδικαστικές προϋποθέσεις. Και αυτό, το έπραξε ο νέος Δήμαρχος παρότι ήταν σαφής η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού σχετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Αυτή η τακτική και συμπεριφορά είναι προφανώς και το προεόρτιο της θητείας του κ. Πουλημένου. Ας μη κρίνει λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια.»