Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του Στ. Πουλημένου με τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων Αχιλλείων και Παρελίων

Στέφανος Πουλημένος
22 Ιανουαρίου 2024 / 10:37

Για το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Συμβουλίων και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και της συνεργασίας τους με τα αρμόδια δημοτικά όργανα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Συμβουλίων και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και της συνεργασίας τους με τα αρμόδια δημοτικά όργανα, κατά τη νέα δημοτική περίοδο, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανος Πουλημένος, την  Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρυπατάδων, σε συνάντηση με τους αιρετούς των 14 Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αχιλλείων και των 10 Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρελίων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως:

- Η διαχείριση των παγίων προκαταβολών και η απόδοση λογαριασμού για τη διάθεσή τους.

Ο επικείμενος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.

- Η εξελισσόμενη υποβολή δηλώσεων στο υπό κατάρτιση Κτηματολόγιο.

- Η συμβολή των κοινοτήτων στη χωριστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών για τη δραστική μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων που στέλνουμε εκτός Κερκύρας.

- Η ονοματοθεσία οδών και πλατειών σε όλους τους οικισμούς του συνόλου των Κοινοτήτων.

- Η κατάσταση στις παιδικές χαρές, στους χώρους αθλοπαιδιών κ.ά.

Στη συνάντηση παρέστη ο κατά τόπον αντιδήμαρχος για τις δύο Δημοτικές Ενότητες, Γεράσιμος Ανυφαντής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώντας Αλαμάνος, οι αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Προγραμματισμού Νίκος Βραδής και Υγείας Σπύρος Γαλάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής Μάκης Πουλημένος.

Θ’ ακολουθήσουν δύο ακόμη αντίστοιχες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων έξι Δημοτικών Ενοτήτων, σε χώρο, μέρα και ώρα που έγκαιρα θα ανακοινωθούν, από τις οποίες:

- Μία για τους εκπροσώπους των Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών και Φαιάκων και

- Μία για τους εκπροσώπους των Δ.Ε. Κερκυραίων και  τρεις των Διαποντίων.