Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πουλημένος: «Ο Δήμος δεν θα είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι» (video)

Στέφανος Πουλημένος
09 Οκτωβρίου 2023 / 11:34

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογική του νίκη από την πρώτη Κυριακή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, τόνισε: «Οι πολίτες πήραν χθες την απόφαση να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, με άλλο ύφος, σεμνότητα και μέτρο.

Μας έδωσαν την ισχυρή εντολή να διοικήσουμε με άλλο ύφος, να τον υπηρετήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για τα αυτονόητα που παραμένουν μεγάλα ζητούμενα. 

Ο γεμάτος ιστορικές μνήμες τόπος μας, με την πλούσια πολιτιστική παράδοση μας καλέι τώρα να τον υπηρετήσουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. 

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν δρόμο ανηφορικό και δύσβατο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια.  

Μεγάλοι αντίπαλοι μας δεν είναι πρόσωπα, αλλά τα προβλήματα του τόπου. 

Σ' αυτά θα αναλώσουμε τις προσπάθειές μας για έναν Δήμο λειτουργικό, σύγχρονο, ισχυρό, συνεπή και αξιόπιστο στην υπηρεσία των πολιτών του». 

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου, ο Στέφανος Πουλημένος απάντησε: «Πρώτα από όλα θα έχετε ήδη αντιληφθεί την αλλαγή ύφους, που παραπέμπει και σε ένα άλλο ήθος, στον αντίποδα των όσων είχτε γνωρίσει. Δεν μας ενδιαφέρει η εικόνα, ούτε το φανταχτερό περιτύλιγμα.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη μας φροντίδα στο δημοτικό συμβούλιο είναι να καταθέσουμε προς έγκριση τον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας που θα επιτρέψει να ενισχύσουμε τη δημοτική μηχανή με υπηρεσίες που λείπουν για να πάψει το φαινόμενο της υποστελέχωσης με πρώτη μας εγνοια να καταστήσουμε απολεσματική την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».  

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού που ταλαιπωρεί τόσα χρόνια τους δημότες, για το οποίο τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αναφορικά με το θέμα της διχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμμισε ότι: «Είναι πρώτο μελημά μας. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι είναι όρος ζωής για τον Δήμο.

Θα προχωρήσουμε εξαρχής στον δραστικό περιορισμό του βάρους και του όγκου των απορριμμάτων και εντέλει του κόστους διαχείρισης, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε και αναφέρεται στη διαλογή στην πηγή, στο πλαίσιο μιας κυκλικής οικονομίας».   

«Όσον αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το οποίο έχει γίνει πολύ λόγος αλλά έχουμε αναλωθεί σε διαλόγους, θα έρθει η ώρα που θα οριστικοποιθεί και θα υλοποιηθεί. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε, κυκλοφοριακά, μέτρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και άλλες διοικητικές πράξεις του Δήμου θα συνοδεύονται από μια διαδικασία ελέγχου από δημόσια όργανα.

Αναγγείλαμε ήδη την επανίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας και επειδή αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο, εξετάζουμε τη δυνατότητα να συγκροτηθεί ένα σώμα από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που θα λειτουργεί σαν δημοτική αστυνομία. Θα έχει την εξουσιόδότησή μας να ασκεί ελέγχους ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση. Ξέφραγο αμπέλι ο τόπος, ο Δήμος, δεν θα είναι πλέον» κατέληξε.  

Παρόντες στις πρώτες δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου ήταν ο πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Κοντός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Νίκος Ολύμπιος, τους οποίους ο Στέφανος Πουλημένος ευχαρίστησε ονομαστικά.