Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ενημερώθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος

Στέφανος Πουλημένος
17 Nov 2023 / 14:03

Aπό την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Καλόγερο και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την πορεία υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, ενημερώθηκε την περασμένη Τετάρτη ο εκλεγμένος δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, επικεφαλής κλιμακίου συνεργατών του, από την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Καλόγερο και τους προϊστάμενους των επιμέρους υπηρεσιών.

Ειδικότερα ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για:

- Τα εκτελεσθέντα και εκτελούμενα έργα οδοποιίας όπου, με πιστώσεις κυρίως από την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, καταγράφηκε σημαντική πρόοδος

- Τα επισκευαστικά των σχολικών κτιρίων που εξελίχθηκαν ικανοποιητικά

- Την ανάπλαση του άλσους Γαρίτσας - Ανεμόμυλου που ολοκληρώνεται

- Τα κτιριακά του Πολιτισμού, που η προετοιμασία τους παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, καθυστερήσεις και περιπέτειες

- Τα κτιριακά της Εκπαίδευσης, όπου καταγράφεται μεγάλη υστέρηση

- Τα έργα αντιμετώπισης των ζημιών που προκάλεσε τον Οκτώβριο του 2021, η καταιγίδα «Μπάλος», και βρίσκονται σε εξέλιξη

- Τα κτιριακά στον κήπο του Μον Ρεπό που εδώ και χρόνια καρκινοβατούν

- Τα μικρότερης κλίμακας έργα στα ΚΕΠ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που απειλούνται με απένταξη από τα χρηματοδοτικά προγράμματα, κ.ά

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επισήμαναν ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, ενώ έχει απελπιστικά αυξηθεί η γραφειοκρατία στην εκτέλεση των έργων.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος, απευθυνόμενος στο προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών, τόνισε ότι βλέπει όλους το ίδιο, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους στις Βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κύριο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής, είναι να στηρίξει τις Τεχνικές Υπηρεσίες για να μπορέσουν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις ανάγκες του τόπου και τις προσδοκίες των δημοτών στους κυριότερους τομείς δημοτικής δράσης.

Το νέο στοιχείο που εισάγεται σε ολόκληρη την ιεραρχία του Δήμου, τόνισε ο Δήμαρχος, «είναι η στοχοθεσία και η λογοδοσία. Όλοι μας» είπε, «από τον τελευταίο υπάλληλο έως τον Δήμαρχο θα δίνουμε τακτικά λόγο για το έργο που παράγεται και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έτσι ώστε να ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες που απαιτούν να ξέρουν».

Η ενημέρωση για τα εκτελούμενα έργα θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα για ότι δεν επέτρεψε το 2ωρο της πρώτης συνάντησης.

ΦΩΤΟ@ΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ