Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση του Στέφανου Πουλημένου πάνω σε θέματα Πολεοδομίας

Στέφανος Πουλημένος
06 Nov 2023 / 09:29

Μαζί με τον εκλεγμένο δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας ενημερώθηκαν οι πολ. μηχανικοί Ανδρέας Καρδόνας και Σταμάτης Μάλλιος και η χωροτάκτης – πολεοδόμος Πελαγία Λαζαροπούλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για θέματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου ενημερώθηκε προχθές κλιμάκιο στελεχών της νέας δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον εκλεγμένο Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι πολ. μηχανικοί Ανδρέας Καρδόνας και Σταμάτης Μάλλιος και η χωροτάκτης – πολεοδόμος Πελαγία Λαζαροπούλου, ενώ την ενημέρωση από πλευράς των υπηρεσιών έκαναν οι προϊστάμενοι: της Πολεοδομίας Γιάννης Θύμης, του Τμήματος Ελέγχου Δόμησης (αυθαιρέτων) Φάνης Δεμπόνος, του Τμήματος Χωροταξίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών  Σοφία Κοτσιμπού και του Τμήματος Περιβάλλοντος Ανδρέας Λαβράνος.

Στην ενημερωτική συνάντηση παρέστη ακόμη και ο αντιδήμαρχος Οθωνών, αρμόδιος για την Πολεοδομία, Μίμης Κατέχης.

Η ενημέρωση που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, επικεντρώθηκε:

- Στη διαχείριση των άνω των 2.000 εκκρεμών υποθέσεων έκδοσης οικοδομικών αδειών, που αναφέρονται κατά κανόνα σε κατά παρέκκλιση δόμηση.

- Στις διαδικασίες ελέγχου των αυθαιρέτων κατασκευών και τα προβλήματα γύρω από αυτές.

- Στις εκκρεμότητες που παραμένουν για πολλά χρόνια στην ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών και τη θεσμοθέτησή τους, κυρίως στις πολεοδομικές ενότητες Αγ. Σπυρίδωνα, Κοτσέλα, Καθολικών Καλογραιών και Μαντουκιού.

- Στα χωροταξικά σχέδια που έχουν ανατεθεί σε μελετητικά γραφεία από το αρμόδιο υπουργείο και αφορούν το Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

- Στην ανάγκη ψηφιοποίησης των αρχείων της πολεοδομίας και τέλος,

- Στα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης των παραλιών και τη ναυαγοσωστική κάλυψη όσων καταγράφονται ως πολυσύχναστες.

Η ενημέρωση της νεοεκλεγείσας Δημοτικής αρχής θα συνεχιστεί, μετά από σχετική συνεννόηση, με επίσκεψη στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, μέσα στις επόμενες μέρες.