Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας: Η Fraport δυσφημίζει το αεροδρόμιο!

Photo: FB Corfu Forum/Jon Whittaker‎

Έκκληση στους τουριστικούς φορείς να εστιάσουν στο πρόβλημα

21
Ιουνίου / 2019

Η ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την υποβάθμιση και δυσφήμηση που έχει υποστεί το αεροδρόμιο μας το τελευταίο διάστημα. Εμείς, στην πρώτη επαφή με τους πελάτες, φροντίζουμε πάντα να τους δημιουργούμε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σήμερα καλούμαστε να δικαιολογούμε την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του ‘Ιωάννης Καποδίστριας’, καθώς:
1) Η υποδοχή των πελατών δεν γίνεται πλέον εντός του κεντρικού κτηρίου, καθώς όλοι οι χώροι έχουν μισθωθεί αλλά έξω σε αυτοσχέδιους πάγκους, που θυμίζουν περισσότερο λαϊκή αγορά παρά αεροδρόμιο.
2) Δεν είναι καθόλου φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού σε κάποια σημεία υπάρχουν διαβάσεις πεζών αλλά δεν υπάρχουν ράμπες καθόδου από το πεζοδρόμιο, ούτε ένα κάθισμα για τους ηλικιωμένους.
3) Υπάρχει ανάγκη ευπρεπισμού των χώρων. Αλήθεια, πόσο θα στοίχιζε να κόψουν τα χόρτα και να κλαδέψουν εκείνα τα υποτιθέμενα δέντρα στο δρόμο εξόδου και να βάψουν με λίγο χρώμα τα πεζοδρόμια?
4) Τα συνεχιζόμενα έργα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, μεγαλώνουν το πρόβλημα. Παρακαλούμε την Fraport να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να μεριμνήσει άμεσα τόσο για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επιβάτες όσο και για την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση των έργων. Παράλληλα την καλούμε, αν επιθυμεί επί πλέον χώρους, πέραν αυτών που έχουν συμπεριληφθεί στην σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, να απευθύνεται στις εκάστοτε, επίσημες ελληνικές αρχές, που είναι οι μόνες αρμόδιες με βάσει τους Νόμους να διαχειρίζονται τη δημόσια και τη δημοτική περιουσία και όχι σε Ιδιώτες, που έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται και 'ντιλάρουν' για την προσωπική τους περιουσία και μόνο.
Επίσης, καλούμε όλους τους Φορείς της Κέρκυρας, ιδιαίτερα τους τουριστικούς φορείς που πραγματικά ενδιαφέρονται, όπως την Ένωση Ξενοδοχείων, την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, την Ένωση Ξεναγών και τα Ταξί, να εστιάσουν στο πρόβλημα, επειδή μας αφορά όλους».


Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Τσαγκάρης Νικόλαος
Ο Γραμματέας του ΔΣ, Σπυρίδων Τσιριγώτης