Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση φορέων στο δημαρχείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

σκουπίδια
19 Ιουλίου 2017 / 14:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των τουριστικών και εμπορικών φορέων του νησιού και των πολιτιστικών συλλόγων Τεμπλονίου,

προκειμένου να  ενημερωθούν για την κατάσταση της  αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρούσα ήταν και η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Κερκυραίων  Δήμος”  Μερόπη Υδραίου, ύστερα από πρόσκληση των φορέων που είχαν και την πρωτοβουλία για τη  συνάντηση. Επίσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας  Σπύρος Ασπιώτης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σημερινή  κατάσταση και τις ενέργειες που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο ο  Σύνδεσμος  Διαχείρισης  Απορριμμάτων σε συνεργασία  με τις υπηρεσίες τους Δήμου  Κέρκυρας,  οι κυριότερες των οποίων είναι:
1.   Η κατάρτιση πλήρους  σχεδίου αποκατάστασης   του Χ.Υ.Τ.Α  Τεμπλονίου
2.   Η προκήρυξη υπηρεσιών επισκευής και λειτουργίας του βιολογικού  καθαρισμού
3.   Η ενεργοποίηση της σύμβασης του  2011 για την απαγωγή του Βιοαερίου
4.   Η προκήρυξη υπηρεσιών ενδιάμεσης διαχείρισης  των απορριμμάτων
5.   Η υποβολή προτάσεων στα σχετικά προγράμματα  ΕΣΠΑ για τη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης και κομποστοποίησης  του οργανικού υπολείμματος.
 
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, μέχρι το τέλος του μήνα  θα  ολοκληρωθεί η μεταφορά των μηχανημάτων  από τον  εργολάβο και θα ξεκινήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων  για το  ενδιάμεσο  στάδιο μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση.
Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός από τους φορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.