Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4500 Γερμανούς, πλέον των Βρετανών, αφήνει στην Κέρκυρα η κατάρρευση του γερμανικού Τόμας Κουκ

τουρισμός
25 Σεπτεμβρίου 2019 / 15:03
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Τεσσερισήμισι χιλιάδες (4500) Γερμανοί προστέθηκαν την Τετάρτη στον κατάλογο των περίπου δυο χιλιάδων οκτακοσίων (2800) Βρετανών που ξέμειναν στην Κέρκυρα λόγω της κατάρρευσης του Τόμας Κουκ και της γερμανικής εκδοχής του. Τι ζητάνε οι παραγωγικοί Φορείς από την κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση των διακοπών και ο επαναπατρισμός τους καλύπτεται από τις Ασφάλειες.

Στο μεταξύ καλά πληροφορημένες πηγές ελληνικών τουριστικών Πρακτορείων αφήνουν να εννοηθεί ότι η ελαφρά χρονική καθυστέρηση ανάμεσα στο βρετανικό με το γερμανικό κανόνι, έδωσε αντικειμενικά τον χρόνο στην γερμανική αγορά να σχεδιάσει και να επουλώσει τις όποιες πληγές προκαλεί η κατάρρευση.

Αυτό που απομένει προς διευθέτηση είναι το φέσι στις ελληνικές/κερκυραϊκές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Μέχρι την οριστική δικαστική εκκαθάριση τέτοιου είδους διαφορών από τα βρετανικά δικαστήρια, οι διεκδικήσεις των επιχειρηματικών φορέων από το ελληνικό Δημόσιο συνοψίζονται στην παροχή της δυνατότητας φοροαπαλλαγής για ό, τι δεν εισπράχθηκε και έτσι περάστηκε λογιστικά στα δυσμενή, όπως επίσης και στην μη καταβολή του ΦΠΑ επίσης για μη εισπραχθέντα αλλά τιμολογημένα ποσά.

Κατά τα λοιπά πιστεύεται ότι τουρ οπερέιτορ θα αντικαταστήσουν εκείνους τους τουρ οπερέιτορ που βγαίνουν από την αγορά. Η επωδός θα παραμένει business as usual και η προσοχή στην σύναψη των νέων συμβολαίων, σ’ αυτούς τους καιρούς, θα είναι τεταμένη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.