Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου & Τεχνικό Επιμελητήριο συζήτησαν για τη διαχείριση απορριμμάτων

Σκουπίδια
08 Ιουλίου 2016 / 15:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και αρχηγός της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου

στο Τοπικό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και συζήτησε με τον πρόεδρο του τμήματος Νίκο Τρίαντο όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα των απορριμμάτων.
Η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στο ιστορικό του προβλήματος της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια  το Δήμο μας και αποτελεί το νούμερο ενα πρόβλημα προς επίλυση με γοργούς ρυθμούς αφού χρόνος για ολιγωρία, αδράνεια και καθυστερήσεις δεν υπάρχει. Κατόπιν, ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις της, όπως τις είχε εκθέσει  στη σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς , αλλά και στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.

Συγκεκριμένα η κα Υδραίου περιέγραψε τις άμεσες προτάσεις έκτακτης αναγκης που πρότεινε στη δημοτική και περιφερειακή αρχή προκειμένου να υπάρξει υγειονομική φροντίδα και πρόνοια, αφού προτεραιότητα έχει η διαφύλαξης της δημοσιας υγείας, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε την τεχνική επεξεργασίας των απορριμμάτων  που πρότεινε ως λύση μεσοδιαστήματος μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση και «βαλβίδα εκτόνωσης» της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση σε κλίμα συνεργασίας για ευρύτερα θέματα που αφορούν τη θεσμική λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, ενώ αναδείχθηκε και ο ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζει το Τ.Τ. Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε., ως επαγγελματικός σύλλογος και ως θεσμός, στη διαχείριση θεμάτων τεχνικής φύσεως, που αφορούν την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. Όπως τόνισε η κα Υδραίου το τεχνικό επιμελητήριο αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας και γι΄αυτό πρέπει να παίζει πρωταρχικό ρόλο σε τέτοιας φύσεως προβλήματα και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν οι θέσεις και οι απόψεις του και όχι να χρησιμοποιείται ως προμετωπίδα για την νομιμοποίηση λαθασμένων επιλογών και παραλείψεων  ή για την εξασφάλιση της λαικής συναίνεσης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Αθανάσιος Μακρής Αντιπρόεδρος του Τ.Τ. Τ.Ε.Ε.
Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Μεταλληνός μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Τ. Τ.Ε.Ε.
Κέρκυρας και ο κ. Ερρίκος Κρεμόνας Αντιπρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του
Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.