Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι επιβάτες είχε η πρώτη πτήση της Lufhansa στην Κέρκυρα;

Lufthansa
30 Μαρτίου 2021 / 09:48

Σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού και του αεροδρομίου, η πτήση αυτή δεν σηματοδοτεί το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης της Lufthansa από Μόναχο την Κυριακή 28 Μαρτίου πυροδότησε ποικίλα σχόλια και σενάρια στα social media. Διατυπώθηκαν ακόμα και συμπεράσματα για άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα, μολονότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ανακοινώσει την «επίσημη» πρώτη στις 14 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πτήσεις του εξωτερικού δεν απαγορεύονται, αλλά πραγματοποιούνται με την προϋποθεση τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής αεροπορίας για τις πτήσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου και της αστυνομίας, η πτήση αυτή δεν σηματοδοτεί το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα.

Στο αεροδρόμιο μάλιστα δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στην έναρξη της σεζόν τον Ιούλιο.

Μιλώντας στο enimerosi.com ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Ρούσσος αναφέρει ότι η πτήση αυτή μετέφερε περίπου 60 επιβάτες. Οι πτήσεις της Lufthansa προς Κέρκυρα είναι προγραμματισμένες να γίνονται κάθε Κυριακή για όλον τον Απρίλιο, εκτός κι αν υπάρχουν ακυρώσεις.
«Ενδιαφέρθηκα και ενημερώθηκα ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Έλληνες του εξωτερικού ή αλλοδαποί που έχουν κατοικίες στην Κέρκυρα» αναφέρει ο Δ. Ρούσσος. 

Αστυνομικοί έλεγχοι

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από τουριστικούς κύκλους αλλά και από αστυνομικές πηγές, καθ 'όσον η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων. 

Πριν ταξιδέψει, κάθε επιβάτης προσκομίζει αρνητικό τεστ 72 ωρών. Μετά την άφιξή του οφείλει να παραμείνει σε προληπτικό κατ΄οίκον περιορισμό επτά ημέρων στη διεύθυνση που δηλώνει  στην φόρμα PLF.

Η αστυνομία μάλιστα διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει την τήρηση της καραντίνας και σε κανονικές συνθήκες ενημερώνει γι΄αυτό τους εισερχόμενους επιβάτες. 

Η μετακίνηση

Σύμφωνα με πληροφόρηση από την Αστυνομία, όσον αφορά τους περιορισμούς του lockdown, ισχύει ό,τι και για τους μόνιμους κατοίκους, δηλαδή η μετακίνηση γίνεται με την αποστολή SMS ή τη χειρόγραφη βεβαίωση με έναν από τους έξι γνωστούς κωδικούς.

Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης forma.gov.gr. 
Ως διεύθυνση δηλώνεται ο τόπος διαμονής που αναγράφεται στο PLF.