Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει ξανά το αεροδρόμιο Κέρκυρας για δύο δεκαπενθήμερα μέσα στο χειμώνα

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
15 Αυγούστου 2023 / 21:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύμφωνα με notam της Fraport

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Χωρίς αεροπορική διασύνδεση θα μείνει το νησί και φέτος, για δύο δεκαπενθήμερα μέσα στο χειμώνα, πριν και μετά τις γιορτές, καθώς τα έργα βελτίωσης των υποδομών θα συνεχιστούν.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του νησιού, όσοι μετακινούνται για λόγους εργασίας, ή όσοι ταξιδεύουν για εξωτερικό μέσω Αθήνας, υποχρεωτικά θα μετακινούνται οδικώς.

Σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ της Fraport, το αεροδρόμιο Κέρκυρας θα κλείσει από 21 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου όπου θα ανοίξει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Ακολούθως θα κλείσει ξανά από τις 16 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του κλεισίματος θα είναι δυνατές μόνον οι πτήσεις ελικοπτέρων αεροδιακομιδών.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν τον περσινό χειμώνα, αφορούν την επισκευή του διαδρόμου προσγείωσης, κατασκευή ζωνών ασφαλείας και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξαλειφθούν οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA). 

*ΦΩΤΟ από τις εργασίες του περασμένου χειμώνα στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.