Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση συμβασιούχων του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας περί ψευδών ισχυρισμών

Συμβασιούχοι
03 Οκτωβρίου 2023 / 13:14

Εμείς οι συμβασιούχοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων οφείλουμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό σχετικά με τα όσα συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύθηκαν από ισχνή μερίδα του τύπου σχετικά με το εργασιακό μας καθεστώς.

Είμαστε εργαζόμενοι στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για ορισμένους μήνες και πετύχαμε την εργασία μας αυτή βάσει τόσο των σχετικών νόμιμων προκηρύξεων του Δήμου όσο και των προβλεπόμενων σε αυτές αποδεδειγμένων προσόντων μας.

Το ότι διεκδικήσαμε και κατέχουμε νόμιμη θέση εργασίας ως συμβασιούχοι, δηλαδή για περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα έπρεπε να βρίσκεται πέρα και έξω από κάθε προεκλογικό συμφέρον, από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Επειδή στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι, είναι γνωστό και σε εμάς που ματώνουμε για το μεροκάματο, ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου πολλοί θα εμφανιστούν ως αυτόκλητοι «σωτήρες» προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Εξάλλου, ακόμη και μέσα στον δικό μας χώρο λόγω μεγαλοϊδεατισμού και για εξυπηρέτηση προσωπικού συμφέροντος είχαμε τέτοια «σωτήρια» εκπροσώπηση η οποία μετά την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών έχει εξαφανιστεί από το πεδίο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Γνωρίζουμε βέβαια επίσης, ότι μπορούν σήμερα να καταγραφούν στις μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος ως «εφιάλτες» και ως δούρειος ίππος.

Επειδή δεν προτιθέμεθα να ικανοποιήσουμε πολιτικές φιλοδοξίες κανενός και πολύ περισσότερο δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται για το προσωπικό του όφελος τη δική μας αγωνία, ακόμη και αν είναι συνάδελφος εργαζόμενος/η συμβασιούχος που τυγχάνει να είναι υποψήφιος/α, ξεκαθαρίζουμε δια παντός τα ακόλουθα:

- Είναι άκρως αβάσιμη και συκοφαντική η πληροφορία που κυκλοφόρησε σχετικά με ενδεχόμενο εκβιασμό μας ως συμβασιούχοι του Δήμου. Τέτοιου είδους πληροφορία η οποία διαχέεται, είναι τόσο απαράδεκτη όσο και προσβλητική για όλους εμάς που εργαζόμαστε με αφοσίωση στον κάθε τομέα που έχουμε αναλάβει.

- Ουδέποτε εκβιαστήκαμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας από οιοδήποτε στέλεχος της δημοτικής αρχής. Η εργασία μας διέπεται από αρμονία, βάσει συνεργασίας και  των νομίμων υποχρεώσεων που έχει η κάθε πλευρά.

- Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στον Δήμο το οποίο κάνουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και χωρίς πολιτικούς ή άλλους περιορισμούς και εκβιασμούς.

- Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών δεν εξυπηρετεί κανέναν, προκαλεί διχασμό στην κοινότητά μας, κάνει κακό σε εμάς τους ίδιους τους συμβασιούχους εργαζόμενους και εκτός των άλλων, αποτελεί και αδίκημα.

- Καλούμε όλους τους δημότες να αξιολογούν τις πληροφορίες που θεωρούμε σκόπιμα ότι διαχέονται και να τις αξιολογούν βάσει αληθείας και ενδελεχούς έρευνας.

Εμείς, οι συμβασιούχοι που δεν εκμεταλλευόμαστε την όποια θέση κατέχουμε και που εργαζόμαστε με αφοσίωση για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, ευχαριστούμε τους πολίτες για την υποστήριξή τους και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με  υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε να ανακαλέσουν τις ανακριβείς και ψευδείς δηλώσεις τους και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

 

Εκ των συμβασιούχων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Και Διαποντίων Νήσων

Χρήστος Τόλιας

Βασίλειος Τσιρογιάννης

Νικόλαος Σκορδίλης

Αικατερίνη Στογιάννου