Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Μεθόδευση της μαύρης εργασίας»

Συμβασιούχοι
05 Οκτωβρίου 2023 / 11:53

Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής συμβασιούχων καθαριστών για την εργασία στα σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Στο ίδιο έργο θεατές φαίνεται πως βρισκόμαστε για άλλη μία φορά, με τις δημοτικές αρχές Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας να απαιτούν από όσους εργαζόμαστε με συμβάσεις στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων, να εργαστούμε τζάμπα, "μαύρα" την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη! Μάλιστα το παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ως υποχρέωσή μας!

Θυμίζουμε πως η σύμβαση με την οποία εργαζόμαστε και την οποία έχουν υπογράψει οι Δήμοι, προβλέπει την καθαριότητα από εμάς αποκλειστικά και ΜΟΝΟ των σχολείων και μάλιστα ΜΟΝΟ σε ό, τι έχει να κάνει με την εκπαιδευτική τους λειτουργία!

Ως γνωστό από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα πολλά σχολεία και στο νησί μας θα αλλάξουν χρήση και θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα. Μάλιστα για τον λόγο αυτό, με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων ενημέρωσε σήμερα (4/10/2023) πως τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά τις παραπάνω ημέρες, δεν θα υπάρξει δηλαδή καμία εκπαιδευτική λειτουργία, καθώς λόγω των εκλογών της τοπικής διοίκησης, τα κτήρια αυτά θα αλλάξουν χρήση και θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα με τον ανάλογο εξοπλισμό…!

Όπως είναι επίσης γνωστό για τα κτήρια αυτά τις παραπάνω ημέρες, που αλλάζουν χρήση, την ευθύνη αναλαμβάνουν εκλογικές επιτροπές, που αποτελούνται από μονίμους υπαλλήλους των Δήμων, οι οποία για την δουλειά που θα κάνουν, θα λάβουν σχετικό επίδομα (από το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών, ως γνωστό, εμάς τους συμβασιούχους μας έχει εξαιρέσει)!

Έλα όμως που οι Δήμοι λόγω της υποχρηματοδότησης, από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό (περίπου το 50% των υπαλλήλων είμαστε συμβασιούχοι) και δεν έχουν ποιος να κάνει τη δουλειά…! Έτσι, οι δημοτικές αρχές Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας για άλλη μια φορά επιστρατεύουν κάθε ανοησία, για να μας εξαναγκάσουν σε "μαύρη" εργασία.

Να σημειωθεί επίσης πως σύμφωνα και με τον "Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων", που περιλαμβάνει και όσους εργαζόμαστε με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεν επιτρέπεται σε συμβασιούχους  η εργασία σε άσχετα αντικείμενα από εκείνα της σύμβασής τους. Μάλιστα, όπως αναφέρει, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα που φτάνει μέχρι τους Δημάρχους.

Τις τελευταίες ώρες έρχονται βροχή οι καταγγελίες από συναδέλφους τόσο από τον Δήμο Κέρκυρας όσο και από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας για τέτοιες απόπειρες… Πρωταθλήτρια της παραπάνω αθλιότητας φαίνεται πως αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Έτσι, επανήλθε σήμερα με νέο έγγραφο (αρ. πρ.: 36136) με το οποίο μας καλεί να εργαστούμε την Παρασκευή και τη Δευτέρα, χωρίς βέβαια να αναφέρει πουθενά ότι είμαστε υποχρεωμένοι για κάτι τέτοιο απουσιάζοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε αναφορά σε επιπλέον χρήματα, πέρα του μισθού μας, όπως θα έπρεπε για αυτήν την πρόσθετη εργασία...

Μάλιστα, η Δήμαρχος Υδραίου και η εντεταλμένη της Σύμβουλος κα Ζερβού σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν την πραγματικότητα με τα "πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω" κάνουν λόγο για "αυθαίρετη ερμηνεία" των συμβάσεων από τους εργαζόμενους, καθώς λέει τα σχολεία δεν αλλάζουν χρήση!

Τι μας λένε δηλαδή οι παραπάνω κυρίες, ότι την Παρασκευή και τη Δευτέρα τα σχολεία θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα υπάρχει εκπαιδευτική διαδικασία! Τελικά ο Δήμος ή η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λένε ψέματα; Ας το λύσουν αυτό μεταξύ τους!

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, στις τελευταίες εκλογές, όταν πήγε και τότε να επιβάλει "μαύρη εργασία", "έφαγε τα μούτρα" της κάτω από την πίεση του Σωματείου μας και εξαναγκάστηκε στην καταβολή των ημερομισθίων, που είχε εκδικητικά περικόψει σε όσες συναδέλφισσες είχαν αρνηθεί να πάνε εκείνες τις ημέρες για τζάμπα εργασία! 

Αλλά και η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας ακολουθεί τα βήματα της Κεντρικής, αναμασώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα και φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει ευθέως συναδέλφους πως, αν δε δεχτούν να εργαστούν αυτές τις ημέρες για "την ψυχή της μάνας τους" θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες!!!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, για το ζήτημα αυτό φαίνεται πως πήρε το μάθημά της από τις προηγούμενες εκλογές και δεν έχει καλέσει τις συναδέλφισσες για τζάμπα εργασία την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Να θυμίσουμε πως στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας ζήτησε από τις συναδέλφισσες να δουλέψουν τζάμπα τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, όμως η αποφασιστική και ενιαία στάση των συναδέλφων, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την εξανάγκασε σε καταβολή επιπλέον χρήματα πέρα του μισθού για όσους-όσες εργάστηκαν εκείνη την ημέρα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη υποκύψουν στις απειλές, στην τρομοκρατία και στη μπαρουφολογία των δημοτικών αρχών. Να μην υποκύψουν στη "μαύρη εργασία" που προσπαθούν να επιβάλουν, καθώς θα αποτελέσει αρχή για μεγαλύτερη εκμετάλλευση! Τους καλούμε να συσπειρωθούν ακόμα περισσότεροι στη Σωματειακή μας Επιτροπή και στο Σωματείο μας, να παλέψουμε μαζί για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Παράλληλα, τους καλούμε να βγάλουν και συμπεράσματα για όλους αυτούς που διαχρονικά έχουν βρεθεί στο τιμόνι των Δήμων του νησιού μας, τους εκπροσώπους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν νοιάζονται για τον τόπο μας και τους κατοίκους του και αυτές τις ημέρες ζητάνε και πάλι την ψήφο μας, ώστε να μας ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο! Οι παραπάνω μεθοδεύσεις να γίνουν κριτήριο ψήφου για όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας!

Κέρκυρα, 4/10/2023

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ