Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα 15 πρόσωπα που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο Παξών

Δημοτικό Συμβούλιο Παξών
12 Οκτωβρίου 2023 / 11:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακήρυξη όλων των επιτυχόντων σε δήμους και Περιφέρεια από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας

ΠΑΞΟΙ. Σε ετοιμότητα να αναλάβουν χρέη δημοτικών συμβούλων από 1η Ιανουαρίου του 2024, βρίσκονται 15 πρόσωπα και από τους τρεις συνδυασμούς στους Παξούς, που έλαβαν μέρος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Με βάση τα οριστικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας, όπως καταχωρήθηκαν στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας, από τον συνδυασμό «Παξινοί Ενεργοί Πολίτες» του επανεκλεγέντα δημάρχου Σπύρου Βλαχόπουλου εκλέγονται οι εξής 10:

Βλαχόπουλος Χρήστος (Μπελασιώνης) του Σπυρίδωνα
Κεϊκίδης Συμεών του Δημητρίου
Λέκκας Αρσένιος (Μπίλης)
Φαναριώτης Γεράσιμος (Μιστρής)
Κάγκα Μαρία Χριστίνα (Τζέκου)
Χρονοπούλου Ιωάννα
Πέτρου Κωνσταντίνος (Σγαρίλιος)
Προβατάς Ανδρέας
Κάφυρη Μαγδαληνή (Αγγελή)
Κουβάς Παντελής

Από τον συνδυασμό  «Πολίτες με Όραμα» εκλέγεται ο επικεφαλής Σπύρος Βλαχόπουλος και οι Ηλίας Δένδιας και Διονύσιος Μαρούλης.

Από τον συνδυασμό της ΛΑΣΥ, εκλέγεται η επικεφαλής Λάϊζα Αντιόχου και ο Σωτήρης-Μαλιφούς Αρβανιτάκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα

Η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων για όλους του Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας, όπως και για τους περιφερειακούς συμβούλους, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο, μετά και την ολοκλήρωση του β’ γύρου εκλογών για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Ειδικότερα, η απόφαση του Δικαστηρίου θα ορίζει τα ακριβή ποσοστά και τις ψήφους που λαμβάνει η κάθε παράταξη, αλλά και τις έδρες που καταλαμβάνει, δηλαδή τον αριθμό των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εκλέγει.

Σημειώνεται ότι επανακαταμέτρηση ψήφων μπορεί να ζητηθεί μετά την έκδοση της απόφασης.
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.