Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαρία Κεφάλα, Υφ. Κοινωνικής Συνοχής στην Κέρκυρα για στήριξη της Ρ. Κράτσα (video)

Μαρία Κεφάλα
12 Οκτωβρίου 2023 / 17:05

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται η άφιξη της Χριστίνας Αλεξοπούλου, Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και το μεσημέρι η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται το "σερί" επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην Κέρκυρα για να δηλώσουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα που αναμετράται την ερχόμενη Κυριακή με τον "αντάρτη" Γιάννη Τρεπεκλή. 

Σήμερα ήταν η σειρά της Μαρίας Κεφάλα, υφυπουργού του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Αύριο το πρωί αναμένεται η άφιξη της Χριστίνας Αλεξοπούλου,  Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και το μεσημέρι η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Μαρία Κεφάλα το πρωί περιόδευσε στη Νότια Κέρκυρα, συνοδευόμενη από τον βουλευτή της ΝΔ Στέφανο Γκίκα.

Επισκέφθηκαν Αστυνομικά Τμήματα και Λιμεναρχείο, το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, τον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό στα Μελίκια καθώς και επιχειρήσεις της περιοχής. 

Η υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στον δεύτερο γύρο, μολονότι είναι κατανοητό ότι υπάρχει μια κόπωση του εκλογικού σώματος μετά από τις αλλεπάλληλες κάλπες.

Τόνισε ότι Ρόδη Κράτσα έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην Περιφέρεια και μάλιστα μέσα σε συνεχείς κρίσεις.

«Θέλω λοιπόν να πρτοτρέψω τον κόσμο να πάει στην κάλπη και να στηρίξει την υποψηφιότητα Κράτσα. Είναι κρίσιμα τα επόμενα πέντε χρόνια για την ανάπτυξη της περιοχής για την ανάπτυξη της κάθε Περιφέρειας ξεχωριστά. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης συνολικά μετά από μια δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση. Με σκληρή δουλειά της κυβέρνησης Μητσοτάκη η χώρα έχει στηθεί στα πόδια της και έχει ανακτήσει το κύρος της.

Είναι λοιπόν λογικό να θέλουμε η κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά να ακολουθήσει αυτήν τη ανάπτυξη που θα έχει η χώρα το επόμενο διάστημα» τόνισε η Μαρία Κεφάλα.

Το μπαράζ επισκέψεων

Σε ερώτηση της "Ε" για το αν αυτές οι συνεχείς επισκέψεις πραγματικά βοηθούν στη στήριξη της "εκλεκτής" του κόμματος, η Μαρία Κεφάλα απάντησε: «Η ΝΔ και η κυβέρνηση θα συνεργαστεί την επόμενη μέρα με όποιον δήμαρχο ή Περιφερειάρχη προκύψει από τη βούληση του ελληνικού λαού, εξάλλου αυτό το έχει αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν συνεργάζεται με κομματικά αλλά με εθνικά κριτήρια, οπότε οι επιλογές του έχουν πρόσωπα και απο άλλους χώρους. 

Δεύτερον, είναι σαφής η στήριξη του Πρωθυπουργού προς συγκεκριμένους υποψηφίους Περιφερειάρχες και το έχει ανακοινώσει εγκαίρως πριν από τον Α' γύρο. Οπότε εμμένουμε στην άποψή μας  και τη στήριξή μας. Ήδη ξεκαθάρισαν από την πρώτη Κυριακή πολλές Περιφέρειες. Το μήνυμα στήριξης της κοινωνίας προς τις επιλογές της ΝΔ ήταν σαφές. Στόχος του Πρωθυπουργού και όλων μας είναι να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και αυτόν τον στόχο υπηρετούμε όλοι μας». 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ