Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την έδρα Ζακύνθου κρατά η Ρόδη Κράτσα ως αντιπολίτευση

Ρόδη Κράτσα
24 Οκτωβρίου 2023 / 09:21

«Στο ερώτημα αν θα παραμείνω τα επόμενα πέντε χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα πω ότι η ζωή και η πολιτική είναι πάντα ανοιχτές»

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών που την έφερε στην αντιπολίτευση, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της, μίλησε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Stigm FM η απερχόμενη περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν ευχάριστο για εμάς. Ειλικρινά δεν έχω ακόμα καταλάβει πλήρως που κρίθηκε το αποτέλεσμα, γιατί δεν είχα και τον χρόνο να το κάνω λόγω ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού λόγου.

Ως μια πρώτη εκτίμηση θα έλεγα ότι ίσως οι συμπολίτες μας δεν έκριναν σωστά το έργο μας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είναι ήταν ορατά όλα μας τα έργα. Θεωρώ ότι δεν αναγνωρίσθηκε η παρακαταθήκη που αφήνουμε. Δεν κάναμε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ασχοληθήκαμε στο να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στο τόπο μας. Για παράδειγμα, στη Ζάκυνθο αφήνουμε μια προίκα για οδικά έργα και σημαντικές παρεμβάσεις, με έτοιμες μελέτες σχεδόν δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ενδεχομένως δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κοινωνία. Η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και εμείς πιστεύουμε σε αυτό το μοντέλο, αλλά θεωρώ ότι αυτή η αίσθηση της συνέχειας δεν υπάρχει σε εμάς και δεν αναφέρομαι μόνο στη Περιφέρειά μας, αλλά γενικότερα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό.

Ενδεχομένως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και η Κέρκυρα, παρότι ο νέος Περιφερειάρχης κ. Τρεπεκλής που έχει διατελέσει Δήμαρχος στο νησί, δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του. Παρόλα αυτά, σεβόμαστε το αποτέλεσμα, θα σταθούμε αρωγοί μαζί του στην ενημέρωση.

Θα κρατήσω την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και λυπάμαι διότι λόγω αυτού θα χάσει την έδρα ο Πέτρος Παράσχης τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα. Έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, μπήκε στη πολιτική με όρεξη να προσφέρει, εκλέχθηκε και παραμένει ένα σημαντικό στέλεχος και φίλος. Εμείς εκλέξαμε δύο έδρες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επέλεγα να πάρω την έδρα της Λευκάδας, ώστε να μείνει το νησί χωρίς τοπικό Περιφερειακό σύμβουλο, οπότε είχα μόνο δύο επιλογές.

Επειδή η Κέρκυρα είναι το μεγαλύτερο νησί, με τα μεγαλύτερα προβλήματα, θεώρησα ότι πρέπει δύο τοπικοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι να υπάρχουν εκεί, που γνωρίζουν καλύτερα και τα τοπικά θέματα της Κέρκυρας. Έπαιξε βέβαια συναισθηματικό ρόλο στην επιλογή μου και το ότι κατάγομαι από τη Ζάκυνθο.

Στο ερώτημα αν θα παραμείνω τα επόμενα πέντε χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα πω ότι η ζωή και η πολιτική είναι πάντα ανοιχτές. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένη στον ρόλο μου, τώρα ως Περιφερειάρχης και μετά στην αντιπολίτευση, αλλά στο μέλλον δεν ξέρω τι θα προκύψει. Πάντως δεν έχω κανένα άλλο σχέδιο τώρα στο μυαλό μου.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον stigmafm.gr