Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Άδωνις προτρέπει τους Κερκυραίους να διορθώσουν την ψήφο τους υπέρ της Ρόδης (video)

Άδωνις Γεωργιάδης
13 Οκτωβρίου 2023 / 17:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Λάθος να μην επανεκλεγεί η Ρόδη Κράτσα. Ήρθα για να αποκαταστήσω μια αδικία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη ολοκληρώθηκε, στο νήμα της προεκλογικής περιόδου, το «σερί» επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην Κέρκυρα για την στήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα, ενόψει του β’ γύρου εκλογών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Στέφανο Γκίκα έφθασε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά - Κάθε νησί Ψηλά» για τις καθιερωμένες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Εκφράζοντας αρχικά τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την  απώλεια του αδελφού της Περιφερειάρχη, Μάκη Τσαγκαρόπουλου, επισήμανε ότι η επίσκεψη του στην Κέρκυρα πραγματοποιείται για να αποκατασταθεί μια αδικία, απευθυνόμενος κυρίως στο λαό της Κέρκυρας, ο οποίος με την ψήφο του στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έδωσε σαφή υπεροχή στον «αντάρτη» Γιάννη Τρεπεκλή, ως η μεγαλύτερη δεξαμενή εκλογέων στα Ιόνια.

Υπεραμύνθηκε του έργου Κράτσα

Στην μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης, υπεραμύνθηκε του έργου της κ. Κράτσα συνολικά στα Ιόνια Νησιά αλλά και στην ΠΕ Κέρκυρας. Όπως είπε κατά την τετραετή θητεία της, η ΠΙΝ βρίσκεται στην πρώτη θέση έναντι των 13 Περιφερειών στις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, με ποσοστό 215% έναντι μέσου όρου 176%  και είναι η τρίτη Περιφέρεια σε έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί. Διευκρίνισε ότι ο π/υ έργων είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με την περίοδο 2014-2019, ενώ στην ΠΕ Κέρκυρας επισήμανε ότι ο π/υ είναι +122% μεγαλύτερος από την προηγούμενη τετραετία. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 260 έργα που είναι σε εξέλιξη, ενώ ειδική μνεία έκανε στα έργα οδικού δικτύου, π/υ 18 εκατ. ευρώ σε όλη την Κέρκυρα, στο 1ο πιλοτικό πρόγραμμα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης στην Ιθάκη που θα επεκταθεί σε όλη την Περιφέρεια, στα πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας, στο τουριστικό καταφύγιο στη Σπηλιά, το οποίο επισκέφθηκε κατόπιν.

«Η κ. Κράτσα και η ομάδα της κάνουν καλά την δουλειά τους και όχι με πληθώρα υπαλλήλων και Τεχνικών Υπηρεσιών. Η ομάδα αυτή κατάφερε να δεσμεύσει περισσότερους πόρους απ’ όλους τους άλλους και να προχωρήσει και γρηγορότερα τις συμβάσεις», ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι η κ. Κράτσα έχει αφήσει πολλές κορδέλες για να κοπούν τα επόμενα χρόνια.

Με υψηλό το ηθικό η μάχη

Τόνισε ότι την Κυριακή η μάχη των εκλογών δίνεται με υψηλό το ηθικό, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να πιστέψει ότι ο λαός των Ιονίων Νήσων θα κάνει το λάθος να μην συνεχίσει τη θητεία της, μια Περιφερειάρχης που είναι πολύ ικανή, στέλνοντας σαφές μήνυμα ειδικά προς τους Κερκυραίους.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος κι ότι ο λαός αποφασίζει. «Ήρθα ειδικά εδώ στην Κέρκυρα, γιατί εδώ έγινε η μεγάλη ανατροπή. Να μην πάρει η Κέρκυρα στο λαιμό της όλα τα νησιά του Ιονίου. Κρίμα είναι, δεν σας φταίνε οι υπόλοιποι. Πάμε λοιπόν την Κυριακή να δώσουμε τη μάχη. Η κ. Κράτσα έχει κι άλλο ένα πλεονέκτημα πολιτικό. Η Ρόδη είναι ένας άνθρωπος ενωτικός, συναινετικός. Δεν είναι άνθρωπος συγκρουσιακός που κατηγορεί τους αντιπάλους και την αντιπολίτευση. Αθόρυβα κάνει τη δουλειά της. Η Ρόδη Κράτσα αξίζει να επανεκλεγεί, λογω της πολύ καλής δουλειάς που έχει κάνει» κατέληξε, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του συνδυασμού «Ιόνιο δυνατά-Κάθε Νησί Ψηλά».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.