Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση αντιπολίτευσης στη Χρ. Τόμπρου: «Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου έχουν ψηφιστεί ομόφωνα»

Χριστουγεννιάτικο χωριό
24 Nov 2023 / 09:13

Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απαντούν στα επιχειρήματα που επικαλείται η δημοτική αρχή για την μη πραγματοποίηση του «Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τον Απρίλιο του 2023 έχουν ψηφιστεί οι εκδηλώσεις του Δήμου, απαντούν επτά δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, η οποία με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην τεχνητή έλλειψη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο για την μη πραγματοποίηση φέτος του «Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού».

Δείτε επίσης: Χρυσούλα Τόμπρου: «Να για ποιους λόγους δεν θα γίνει φέτος το «Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι»

Όπως επισημαίνουν οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν ψηφιστεί επίσης κατά πλειοψηφία 4 αναμορφώσεις του προύπολογισμού:

Η απάντηση

«Για μια ακόμη φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των δημοτών την αποδοκίμασε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Έτσι για όλα τα δημοτικά ζητήματα, που απέτυχε είτε να τα επιλύσει  είτε ν΄ ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κερκυραϊκού λαού, της φταίει η αντιπολίτευση!
Στα πλαίσια της αποποίησης των ευθυνών για την μη πραγματοποίηση φέτος του ‘’Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού’’ στην πόλη της Κέρκυρας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού αποπειράθηκε να επιρρίψει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση!

Προκειμένου όμως ν’αποφευχθεί η νέα  επιχείρηση διαστρέβλωσης  της πραγματικότητας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε  ότι η έγκαιρη εισαγωγή  υπηρεσιακών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Επί της ουσίας του θέματος η αντιπολίτευση ουδέποτε αρνήθηκε να λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις του  «Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού».

Σ΄ αυτό που εμείς δεν συναινέσαμε είναι στην αδιαφάνεια και στις απευθείας αναθέσεις που αφορούσαν και το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που τα οικονομικά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ήταν και είναι σε δεινή κατάσταση.

Μπορεί να ξεχάσει κανείς το «θρυλικό» Καρουζέλ, που εν μια νυκτί και χωρίς κανονιστική απόφαση μεταφέρθηκε από την πλατεία Σαρόκου στην Άνω Πλατεία;

Ποιος δεν θυμάται πως για όλα τα ανωτέρω, σφοδρός επικριτής της δημοτικής αρχής, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μετέπειτα πολιτικός της συνοδοιπόρος;

Ομόφωνη απόφαση για τις εκδηλώσεις

Άξια απορίας τυγχάνει η ασθενής μνήμη της κ. αντιδημάρχου πολιτισμού, ως προς τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στην ψήφιση των θεμάτων του πολιτισμού, καθότι με την υπ’ αριθμ. 9-86/4-4-2023 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023, καθώς επίσης υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και οι 4 αναμορφώσεις προϋπολογισμού και συγκεκριμένα:

28-390/20.11.2023
27-336/01.11.2023
23-293/31.08.2023
28-3/08.08.2023

Ας μην προσπαθεί επομένως η απερχόμενη δημοτική αρχή να ‘’νίψει τας χείρας της’’ για όσα δυσμενή έχει προκαλέσει  στο Δήμο, γιατί οι συνδημότες έχουν και νου και γνώση και αντιλαμβάνονται πως το «Παραμύθι» δεν είναι πια ελκυστικό, ενόψει της παράδοσης της σκυτάλης.

Κέρκυρα 24-11-2023

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Μάκης Ανυφαντής
Νίκος Βραδής
Κώστας Γρηγοριάδης
Γιώργος Καρύδης
Σπύρος Νεράντζης 
Φανή Τσιμπούλη
Χρύσα Χαλικιοπούλου