Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου την Τετάρτη

Δικηγορικός Σύλλογος
04 Δεκεμβρίου 2023 / 15:10

Αδιαπραγμάτευτα ενάντια στο φορoλογικό νομοσχέδιο - Παρατείνεται η καθολική αποχή του δικηγορικού σώματος της Κέρκυρας έως και τις 11/12/2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνήλθε σήμερα η ΓΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, με απαρτία ανω του 1/3 του συνόλου των μελών του (άνω των 100 ατόμων), για συζήτηση και αποφάσεις σχετικά με το φορολογικό Ν/Σ και τις κινητοποίησεις.

Αφού έγινε διαλογική συζήτηση η ΓΣ κατέληξε στις κάτωθι αποφάσεις: 

Α. Επικυρώνει τις αποφάσεις της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και παρατείνει την καθολική αποχή του δικηγορικού σώματος της Κέρκυρας έως και τις 11/12/2023, με αυστηρό πλαίσιο. 

Β. Αποφαίνεται να προβεί σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου την Τετάρτη 06/12/2023 από το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, καλώντας τα τοπικά ΜΜΕ και τους λοιπούς φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών για συμπαράσταση.

Γ. Ομόφωνα προβαίνει στο παρακάτω ψήφισμα:

«Η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Κ. εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση των δικηγόρων της Κέρκυρας στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή η Κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων και γενικά των ελεύθερων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδυνάτων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρείες. Είναι προφανές ότι η ψήφισή του θα οδηγήσει σε έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους.

Καμιά διαπραγμάτευση.

Απαιτούμε:

1.    Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο.

2.    Τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ  

3.    Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

4.    Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλείται.

5.    Τον εξ ορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών που διαρκώς αυξάνονται. 

6.    Επιστροφή της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια και 

7.    Άμεση απόσυρση της διάταξης για χρηματική επιβράβευση καταγγέλοντα φορολογική παράβαση.»

 

Δ/ Εξουσιοδοτεί το ΔΣ να λάβει σχετικές αποφάσεις μετά την Ολομέλεια της 08/12 και να συγκαλέσει ξανά ΓΣ για την αξιολόγηση της κατάστασης και την πιθανή λήψη νέων αποφάσεων από αυτήν. 

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ

Γιάννης Μ. Κοντός