Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση της ΕΔ/ΕΑΚΚ στις θέσεις της ΤΕ ΣΕΓΑΣ

ΣΕΓΑΣ
24 Απριλίου 2024 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η απάντηση της ΕΔ/ΕΑΚΚ

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 23 Απριλίου η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Λέσση, τα μέλη κα Λίνα Ρούσσου και κ. Σπύρο Σπίνουλα, καθώς και τον τεχνικό σύμβουλο κ. Νίκο Μόσχο (και οι τέσσερις παλιοί αθλητές στίβου του Κερκυραϊκού με διακρίσεις), είχαμε άμεση απάντηση από την ΕΔ/ΕΑΚΚ, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια. 

Η απάντηση της ΕΔ/ΕΑΚΚ

Σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε εχθές από την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Συγκεκριμένα πρόσωπα για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουν και μεταφέρουν στα ΜΜΕ ανακρίβειες χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά γεγονότα αν και έχουν απαντηθεί αρκετές φορές ,μάλλον δεν έγιναν κατανοητά.

Το Στάδιο δεν έχει σφραγιστεί αφού λειτουργεί κανονικά ο ανοικτός Στίβος μετά από παρεμβάσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία για μην χαθούν προπονήσεις αθλητών. Κλειστές παραμένουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Σταδίου (κερκίδες, γραφεία, κυλικείο κ.λ.π) μετά από απόφαση της Επιτροπής της Π.Ι.Ν. που είναι αρμόδια για την αδειοδότηση και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων από πρόσωπα και φορείς που κάνουν χρήση του Σταδίου.

Η αλλαγή κατηγορίας του Σταδίου δεν άρει αυτομάτως την επικινδυνότητα των κτιρίων. Παρεμβάσεις και τεχνικές βελτιώσεις δεν υφίστανται σε εγκαταστάσεις που είναι επικίνδυνες, ακατάλληλες και μη αδειοδοτούμενες (όπως αποδυτήρια, τουαλέτες, γραφεία κ.λ.π) σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ουδέποτε υπήρχαν χαρακτηρισμένα γραφεία της ΤΕ ΣΕΓΑΣ μέσα στο Αθλητικό Κέντρο από την ίδρυσή του, με εξαίρεση το 2022-2023 που ουσιαστικά φιλοξενήθηκαν χωρίς κανένα παραχωρητήριο στα γραφεία της ΕΔ του ΕΑΚ Κέρκυρας.

Οι μη ενυπόγραφες δηλώσεις περί καταλληλότητας των κερκίδων δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των χρηστών όταν δεν αναλαμβάνεται και η ευθύνη για αυτές τις δηλώσεις. Οι χαρακτηρισμοί περί εχθρικής Διοίκησης είναι προσωπικές απόψεις και σίγουρα δεν αποδεικνύονται αλλά αντιθέτως μπορεί να θεωρηθούν κακοπροαίρετες και ίσων κρύβουν κάποια εμπάθεια σε πρόσωπα και θεσμούς.

Να τονίσουμε, ότι ούτε η παρούσα αλλά ούτε και καμία Διοίκηση δεν έκλεισε καμία εγκατάσταση αφού δεν είναι αρμόδια για αυτό. Να ενημερώσουμε ότι κύριος της εγκατάστασης είναι το Υπουργείο και το μόνο αρμόδιο για ριζικές παρεμβάσεις(όπως απαιτούνται σε όλο το Ε.Α.Κ. Κ. και ειδικά στο Στάδιο).

Η Διοίκησης κάνει προσπάθειες να είναι σε λειτουργία όλες οι εγκαταστάσεις κάνοντας παρεμβάσεις μέχρι εκεί που της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της πιέζοντας παράλληλα τόσο το Υπουργείο όσο και τοπικούς Φορείς να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών.

Ίσως δεν δείχνει ψύχραιμη  και ανεξάρτητη αντιμετώπιση ο μηδενισμός όλων των προσπαθειών και των προγραμματισμένων παρεμβάσεων της παρούσας Διοίκησης η οποία σίγουρα δεν παρέλαβε ένα νέο και πρότυπο Αθλητικό Κέντρο ούτε με τις ενέργειές της επιδείνωσε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.

Ε.Δ. Ε.Α.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα μικρό σχόλιο σε όλα αυτά με κάθε σεβασμό στην ΕΔ η οποία σίγουρα δεν μπορεί να φτιάξει όλα όσα ζητάει η ΤΕ ΣΕΓΑΣ, αυτό που μπορεί όμως είναι να διεκδικήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα για όλα όσα προσπάθησε να κάνει για τον συγκεκριμένο χώρο, τον τελευταίο χρόνο. Είπαν στη συνέντευξη τύπου οι ομιλούντες της ΤΕ ΣΕΓΑΣ ότι θα απαντήσει η ΕΔ με γενικότητες, κάτι που ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι έτσι ή όχι. Έχω μόνο μια απορία… «ποιες ενέργειες έχει κάνει για όσα της καταμαρτυρούν η ΕΔ; Συγκεκριμένες απαντήσεις θα περίμενε ο καθένας, όπως και μια απάντηση στο ότι έγιναν αγώνες και τα μεταχειρισμένα κοντέινερ που ήλθαν από δομή μεταναστών, γιατί ήταν κλειδωμένα σε πρόσφατους αγώνες, με αποτέλεσμα να γίνουν αυτοί, χωρίς τουαλέτες και χωρίς «ιατρείο»;                                                                                           

ΦΩΤΟ@ Σπύρος Πίκουλας, από την συνέντευξη τύπου της ΤΕ ΣΕΓΑΣ 23/4/2024

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια