Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: ο Σκουρλέτης ήρθε για επικοινωνιακούς λόγους

Πάνος Σκουρλέτης
05 Μαΐου 2017 / 11:42

«Υποκριτική παρωδία» χαρακτηρίζει την παρουσίαση του προγράμματος του "Νέου Καλλικράτη" από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας «δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση των φορέων της Κέρκυρας σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την παρουσίαση του προγράμματος του "Νέου Καλλικράτη" που θα λάβει χώρα στην Ιόνιο Βουλή, από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, θεωρώντας την υποκριτική - παρωδία, διότι πραγματοποιείται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, μέσα στην επερχόμενη λαίλαπα του "4ου Μνημονίου".

Ο αναθεωρημένος "Καλλικράτης" αντιμετωπίζει τους ΟΤΑ σαν κερδοφόρες επιχειρήσεις και όχι σαν ανθρωποκεντρικούς οργανισμούς που επιτελούν κοινωνικό έργο, και ουσιαστικά οξύνει τα τοπικά προβλήματα και αυτά του ανθρωπίνου δυναμικού αντί να τα επιλύει, όπως θέλει να παρουσιάσει».

Το πρωί της Παρασκευής ο Π. Σκουρλέτης επισκέφθηκε το ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους και αντιδημάρχους Κερκύρας, Παξών, Διαποντίων και των άλλων νησιών του Ιονίου, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές του νομού και κομματικά στελέχη (φωτό).