Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέλει τρίποντο ο ΑΟΚΚ κόντρα στον Λεβαδειακό

ΑΟΚ Κέρκυρα
22 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:10
Σπύρος Πίκουλας

Αξία στο πρωτάθλημα έχει η νίκη και μετράει διπλά όταν γίνεται απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με σένα. Ειδικά στο γήπεδό σου,

πρέπει να μαζεύεις «τρίποντα» για να πετύχεις το στόχο της παραμονής, αυτό δηλαδή που θέλει και φέτος ο ΑΟΚΚ, χωρίς το άγχος της συγκομιδής βαθμών τις τελευταίες αγωνιστικές. Η έλευση Βοσνιάδη έφερε άλλο αέρα στην ομάδα και τα δυο θετικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, έδωσαν αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κατάλαβαν ότι μέσα στις δυνατότητές τους είναι να καταφέρουν η ομάδα να είναι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.
Βάση για όλα αυτά η άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία με Βοσνιάδη στον πάγκο κράτησε 180 λεπτά ανέπαφη την εστία της, κάτι που θέλει να πετύχει και με τον Λεβαδειακό αρχικά,  έτσι ώστε και με ένα γκολ στο ενεργητικό της να πάρει τη νίκη.
Μεσολάβησε ο αγώνας κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εκεί όπου και πάλι, αν και με παίκτες που είχαν ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής, η ομάδα πήγε πολύ καλά και έδειξε ότι έχει κατανοήσει το αγωνιστικό πλάνο του Αλ. Βοσνιάδη. Βέβαια στο ματς με τον Λεβαδεικό θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα αλλά αυτό δε λέει τίποτε περισσότερο από το ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι ετοιμοπόλεμοι για να πετύχουν το στόχο που είναι η νίκη.
Πολύ τακτική και «διάβασμα» αντιπάλου από τον τεχνικό της ομάδας, με μια σημαντική απουσία αυτή του Γιάννη Ιωάννου που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και εκεί φαίνεται ότι ο Αρτυματάς θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του. Η απουσία του Τουράμ είναι εξίσου σημαντική για την ομάδα, αλλά αυτή ήταν αναμενόμενη.
Το ότι ομάδα θέλει να κερδίζει και να παίρνει αποτελέσματα δεν αλλάζει και ο Αλ. Βοσνιάδης θέλει να δημιουργήσει έναν κορμό βασικό για την ομάδα ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ομοιογένεια. Οπότε λογικά θα ξεκινήσει τέρμα τον Γιαννακόπουλο που είναι σε μεγάλη φόρμα, στην άμυνα τους Σπίνουλα, Σοϊλέδη, Αρτυματά, Γρομητσάρη, σαν αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Μπαλάφα, οι Επστάιν και Γκόμεζ θα είναι στις πτέρυγες, ο Ντουαλά πίσω από τον προωθημένο Παμλίδη, σε ένα ελεύθερο ρόλο.      
Ο αγώνας που είναι, θα γίνει την Κυριακή στις 18:15 στο ΕΑΚΚ, με διαιτητής τον Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας) και βοηθούς του, τους Κολοσιώνη (Αιτωλοακαρνανίας) και Πυλαρινό (Ζακύνθου). Να σημειώσουμε ότι τα εισιτήρια τιμώνται από 5€ ως 30€ και θα πωλούνται Σάββατο και Κυριακή από τα εκδοτήρια του ΕΑΚΚ από τις 11:00 το πρωί.
 
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
 
23/9 Απόλλων - Πλατανιάς                16:00
23/9 Ατρόμητος – Λαμία 18:15
23/9 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 20:30
24/9 ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 16:00
24/9 ΑΟΚΚ – Λεβαδειακός 18:15
24/9 Πανιώνιος - ΑΕ Λάρισα 18:15
24/9 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 20:30
25/9 Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 19:30
 
Η βαθμολογία (σε 4 αγων.)


ΑΕΚ                                        10
Ολυμπιακός                           8
ΠΑΟΚ                                     8
Πανιώνιος                              8
Λεβαδειακός                           6
ΠΑΣ Γιάννινα                         6
Ξάνθη                                    5
Λαμία                                      4
ΑΟΚΚ                                     4
Ατρόμητος Αθηνών              4
Παναθηναϊκός*                     3
ΑΟ Πλατανιάς                       3
Παναιτωλικός                        2
Αστέρας Τρίπολης                 2
Απόλλων Σμύρνης                2
ΑΕ Λάρισα                              2
* ξεκίνησε με -2 βαθμούς
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια